Almere City velt Jong PSV met wereldgoal, ook NAC onderuit

Jong PSV heeft op bezoek bij Almere City zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De directe concurrenten van de Eindhovenaren lieten echter na om daar van te profiteren en gingen eveneens de boot in.

Almere City FC – Jong PSV 1-0
Jong PSV nam voor aanvang van het duel in Almere liefst drie Bronzen Stieren in ontvangst voor het grootste talent (Sam Lammers), de topscorer (eveneens Lammers) en beste trainer (Pascal Jansen) van de eerste periode. De ongeslagen Eindhovenaren troffen met Almere City echter geen gewillig slachtoffer.

Yener Arica beloonde die instelling met een geweldige pegel in de 58ste minuut. De 24-jarige middenvelder kreeg de bal uit een vrije trap teruggelegd en haalde van een meter of 25 verwoestend uit in de kruising boven doelman Hidde Jurjus. Hij bezorgde Almere City daarmee alweer de vierde overwinning op rij, waardoor de ploeg verder stijgt op de ranglijst. Jong PSV, waar in de slotfase de zestienjarige Leandro Fernandes zijn debuut maakte, blijft ondanks de eerste competitienederlaag koploper, met drie punten voorsprong op VVV-Venlo.

Fortuna Sittard – VVV-Venlo 2-0
Het lukte VVV in de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard namelijk niet om te profiteren van de Eindhovense misstap. De derby had voor VVV-verdediger Roel Janssen een leuk weerzien met zijn oude club moeten worden, maar het liep anders. De 26-jarige verdediger beging in de 48ste minuut een overtreding binnen zijn eigen strafschopgebied en werd door scheidsrechter Siemen Mulder met rood van het veld gestuurd.

Abdelaziz Khalouta schoot vervolgens vanaf de stip de openingstreffer binnen. De winnaar van de eerste periode kwam die klap niet meer te boven in Sittard, sterker nog, Fortuna-spits Roald van Hout bracht het publiek op de banken door halverwege de tweede helft na een prima aanval voor de beslissing te zorgen: 2-0.

Telstar – NAC Breda 2-0
Ook NAC liet in Velsen-Zuid na te profiteren van het verlies van de koploper. Stefano Lilipaly zorgde voor zure gezichten bij de Brabanders, door de thuisploeg in de 37ste minuut op voorsprong te zetten. NAC had vervolgens meer de bal, maar kwam niet tot een treffer. Die viel wel aan de andere kant. Invaller Liban Abdulahi werkte de bal onder doelman Jorn Brondeel door en maakte een einde aan alle Brabantse illusies.

Helmond Sport – FC Volendam 2-0
In de jacht op de koppositie heeft FC Volendam een kostbare nederlaag geleden in Brabant. Helmond Sport hield de punten in eigen huis door doelpunten van Rughill Zeldenrust en Teije ten Den. Door de verliespartij daalt Volendam van de derde naar de vijfde plaats. Helmond blijft in het rechterrijtje hangen, maar heeft slechts drie punten minder dan nummer drie MVV Maastricht.