Almere City nadert Fortuna, Lopes blinkt uit bij Dordt

Fortuna Sittard moet nog steeds vrezen voor directe degradatie uit de Jupiler League. Hekkensluiter Almere City FC pakte het zevende punt uit drie duels onder de nieuwe trainer Dick de Boer, terwijl de Limburgers verloren in Volendam. Cecilio Lopes was goud waard voor FC Dordrecht.

FC Volendam – Fortuna Sittard 2-1Dat de drie punten in Volendam bleven, had de thuisploeg aanvankelijk aan spits Jack Tuyp te danken. De aanvaller verschafte zich met een schitterende actie op de achterlijn de ruimte om het strafschopgebied van Fortuna binnen te dribbelen en vervolgens de bal binnen te schuiven: 1-0. De Limburgers konden in het vervolg het broodnodige punt niet meer veroveren, waarna Melvin Platje aan alle onzekerheid een einde maakte. Ook de eretreffer van Fabio Caracciolo kon geen verandering meer brengen.

FC Emmen – Almere City FC 0-0Na twee overwinningen viel voor trainer De Boer het eerste puntenverlies te noteren. Bij Emmen besloten de ploegen doelpuntloos. Met het vergaarde puntje komt Almere City wel dichter bij Fortuna en RBC Roosendaal. Het verschil bedraagt respectievelijk twee en vier punten.

FC Dordrecht – AGOVV Apeldoorn 4-1Met drie assists en een doelpunt kroonde Lopes (foto) zich tot absolute matchwinner bij de thuisploeg. Na vier minuten kopte de spits al de 2-0 binnen na een verre ingooi van Bart van Hintum.

Daarvoor had Moussa Kalisse al in de eerste minuut het openingsdoelpunt laten aantekenen. Na de aansluitingstreffer van Jamie Bruinier zorgde Santy Hulst nog voor rust voor een 4-1 eindstand.

RBC Roosendaal – Telstar 1-1Nog steeds is trainer Dean Gorré zonder zege als trainer van RBC. Door een treffer van Junior Livramento – hij joeg een afvallende bal tegen de touwen – leek de thuisploeg wel op die overwinning af te stevenen. Een rode kaart (twee keer geel) voor Roel de Graaff en de gelijkmaker van Sjaak Lettinga gooiden alsnog roet in het eten.

MVV – BV Veendam 2-1 In Limburg was Malcolm Esajas al na zes minuten trefzeker met een soepele volley. Een treffer van Marnix Kolder zorgde ervoor dat de bezoekers langszij kwamen. Daar leek het lang bij te blijven in Maastricht, maar Gideon Boateng bezorgde de gastheren met zijn late treffer alsnog het volle pond. Foto: VI Images