Almere City grijpt met stunt de macht in tweede periode

Door razendknap met 4-1 te winnen bij concurrent Roda JC Kerkrade is Almere City FC nu alleen koploper in de tweede periode. Elders was Randy Wolters met een hattrick van doorslaggevend belang voor VVV-Venlo tegen FC Volendam.

Roda JC Kerkrade – Almere City FC 1-4
Hoewel de thuisploeg samen met NEC Nijmegen bovenaan staat in de Jupiler League (evenveel punten, NEC heeft nu een wedstrijd minder) en tot vrijdag zestien punten meer had dan Almere City, was het treffen er eentje tussen twee koplopers. Beide ploegen hadden alle wedstrijden in de tweede periode namelijk nog gewonnen.

Door de knappe en ruime overwinning in Kerkrade staat de ploeg van Fred Grim in die tweede periode nu alleen aan kop, met vijftien punten uit vijf duels. Jerge Hoefdraad zette de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong, waarna Roda JC zelfs met tien man verder moest. Wiljan Pluijm kreeg al binnen een half uur zijn tweede gele kaart en moest inrukken.

In de tweede helft was het vervolgens de grote man aan Almeerse zijde die het duel in het slot gooide. Vincent Janssen – sinds kort Jong Oranje-international en gewild door een aantal Eredivisionisten – maakte de 0-2 en 0-3. Nadat Ricardo Kip voor 0-4 had gezorgd, deed Henk Dijkhuizen nog iets terug. Zijn goal kwam echter veel te laat.

VVV-Venlo – FC Volendam 4-2
De thuisploeg stond tot vrijdagavond elfde, terwijl FC Volendam zeven plaatsen hoger stond, maar, daar was in de openingsfase helemaal niets van te merken. Dankzij een razendsnelle hattrick (binnen achttien minuten) van Randy Wolters nam de ploeg van Maurice Steijn een riante voorsprong.

De bezoekers kwamen daarop terug tot 3-1, maar hadden daar wel een eigen goal van VVV-verdediger Jerold Promes voor nodig. Bovendien was de marge van drie nog voor de pauze hersteld: Melvin Platje zette de Venlonaren tegen zijn oude werkgever op 4-1. Daar kwam na rust alleen een rake penalty van Volendammer Kevin Brands bij.

Telstar – FC Emmen 1-3
Aan de goede reeks van FC Emmen (vier competitiezeges op rij) kwam vorige week tegen Roda JC een einde, maar de bezoekers sloegen bij Telstar de weg naar boven weer in. Op slag van rust was Boy Deul verantwoordelijk voor de voorsprong voor de ploeg van Joop Gall. Halverwege de tweede helft besliste Luis Pedro het duel: 0-2. Ralf Seuntjens deed nog wel iets terug, maar het was Cas Peters die de eindstand bepaalde op 1-3.

FC Den Bosch – MVV Maastricht 2-1
De Brabanders waren in een uitermate teleurstellende helft weliswaar de betere ploeg geweest, maar het duurde tot na de pauze voordat FC Den Bosch de wedstrijd naar zijn hand zette. Dankzij twee doelpunten van middenvelder Barry Maguire gingen de Bosschenaren er – ondanks de late 2-1 van Ronald Hikspoors – met de winst vandoor.

Overige uitslagen:
FC Eindhoven – Jong FC Twente 0-1
Fortuna Sittard – De Graafschap 0-0

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}