Almere City FC laat koploper FC Zwolle flink zweten

Jupiler League-koploper FC Zwolle ontsnapte op de valreep aan puntenverlies tegen Almere City FC. Achtervolger FC Eindhoven liet wel een steek vallen.

FC Zwolle-Almere City FC 3-2Na de 2-0 nederlaag tegen Sparta Rotterdam kwam afgelopen zondag het doemscenario van vorig jaar - toen een zeker ogende titel uit handen werd gegeven – al voorzichtig weer tevoorschijn. Dat Almere City FC door Gianluca Nijholt en Thijs Sluijter in Zwolle een 2-0 voorsprong nam, versterkte dat gevoel. Maar het bleek uiteindelijk niet nodig. De ploeg van trainer Art Langerer herstelde zich voor rust via Nassir Maachi. Na de rode kaarten voor Almere-spelers Leroy Resodihardjo en Dion Malone sloeg FC Zwolle toe. Ruud ter Heide tekende voor de gelijkmaker, waarna Arne Slot in de laatste minuut alsnog de koploper aan de drie punten hielp.

Willem II-FC Eindhoven 1-1Nummer twee FC Eindhoven verloor terrein op FC Zwolle. De formatie van trainer Ernest Faber moest genoegen nemen met een punt tegen Willem II. Theo Lucius liet in de negentiende minuut een uitgelezen kans liggen zijn ploeg op voorsprong te zetten. De oud-international liet een strafschop onbenut. Eindhoven kwam halverwege de tweede helft via Youness Mokhtar alsnog op voorsprong. Het Tilburgse antwoord liet niet lang op zich wachten, want vier minuten na de 0-1 tekende Jeroen Lumu voor de gelijkmaker.

Helmond Sport-MVV Maastricht 2-2Helmond Sport kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar MVV Maastricht kwam ook twee keer terug. Op de Brabantse treffers van Jeffrey Altheer en Erik Quekel kwam het Limburgse antwoord via Malcolm Esajas en Prince Rajcomar. Door het resultaat blijven beide ploegen veroordeeld tot een plaats in de middenmoot.

FC Emmen-AGOVV Apeldoorn 1-0Het kelderduel tussen FC Emmen en AGOVV Apeldoorn eindigde in een Drentse zege. Kaj Velda opende na een kwartier de score met een knappe volley en werd daarmee matchwinner. Hekkensluiter AGOVV stelde er bitter weinig tegenover, waar FC Emmen naliet de zege in een vroeg stadium veilig te stellen.

Overige duel:Telstar-Fortuna Sittard 2-1 Foto: VI Images