Almere City FC blijft hekkensluiter na verlies tegen MVV

MVV heeft maandagavond op bezoek bij Almere City FC een benauwde zege geboekt (2-4). De Limburgers zaten na het eerste bedrijf op rozen, maar zagen de hekkensluiter in de tweede helft nog angstig dichtbij komen.

Dion Malone begon de wedstrijd uiterst ongelukkig. De verdediger van Almere City FC deponeerde de bal na twintig minuten met een duikkopbal in zijn eigen doel. Door doelpunten van Michael La Rosa (intikker) en Malcolm Esajas (kon gemakkelijk de bal in de hoek schuiven) gingen de gasten met een zeer comfortabele 0-3 voorsprong rusten.

Na de onderbreking tekende Mitchell Burgzorg met een van richting veranderd schot voor een verkleining van de achterstand: 1-3. Even werd het spannend toen Thijs Sluijter, overgekomen van FC Volendam, de 2-3 binnenkopte. Maar lang bleef de marge niet tot één doelpunt beperkt. La Rosa maakte in de slotfase met zijn tweede treffer aan alle twijfel een einde en bepaalde de eindstand op 2-4.

Door de zege stijgt MVV naar de veertiende plaats en doen de Limburgers uiterst goede zaken in de strijd om de derde periode. De voorsprong op achtervolger RKC Waalwijk, dat eerder op de avond ook won, bedraagt drie punten. Almere City FC blijft hekkensluiter op basis van het doelsaldo, het puntentotaal is immers gelijk aan dat van Fortuna Sittard (tien punten). Foto: VI Images