Almería bestraft Real Madrid voor wandelwedstrijd

Real Madrid heeft twee punten verspeeld tegen Almería. De landskampioen dacht een 1-0 voorsprong hautain te kunnen verdedigen, maar rekende zich te vroeg rijk. Almería kwam meer dan verdiend langszij (1-1) en zorgde er daarmee voor dat Real zich niet naast Barcelona aan kop van de Primera División nestelde.

Almería bestraft Real Madrid voor wandelwedstrijd

Lange tijd leek het erop dat de Madrilenen kregen waar ze op uit waren: een overwinning zonder zich al te veel in te spannen. Tot acht minuten voor tijd was dat scenario heel waarschijnlijk, al was dat niet geheel de eigen verdienste van Real, dat zelf vrijwel niets creëerde en Almería genoeg kansen zag krijgen.

De landskampioen maakte in de eerste helft een mooie goal. Raúl kwam goed voor zijn man en de aanvoerder van Los Merengues kon daardoor met een duikkopbal bij de eerste paal scoren uit een voorzet van Gonzalo Higuaín. Verder kwam Real louter tot een paar matige schoten van onder meer Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Naarmate het einde dichterbij kwam, beet Almería steeds steviger van zich af. Iker Casillas en slecht afronden hielden Real Madrid overeind. Maar de doelman was kansloos toen Pablo Piatti van dichtbij met een volley toesloeg en de 1-1 maakte. De tijd was daarna te kort voor Real om het gezapige wandeltempo in te ruilen voor een vurig slotoffensief.

Door het gelijkspel klom Real Madrid één plaatsje op de ranglijst en passeerde het Valencia, dat zaterdag onderuit ging tegen Racing Santander. Het gat met Barcelona bedraagt twee punten. Almería staat op de tiende positie.

Bekijk hier al onze video's