Alles wijst op rentree Bayern-talisman Robben

Reacties

Met zijn aanwezigheid op de opwarmtraining wijst alles op een rentree van Arjen Robben bij Bayern München. Borussia Dortmund moet daarom vrezen voor de vloek van de Oranje-international.

Alles wijst op rentree Bayern-talisman Robben

Robben verscheen dinsdagmiddag op het trainingsveld van Bayern, voor een laatste sessie in de aanloop naar de bekerkraker tegen Borussia Dortmund dinsdagavond in München. Daarmee tekent de rentree van de Oranje-international zich steeds meer af in de halve finale om de DFB-Pokal.

Sinds 22 maart werd Robben geplaagd door een buikspierblessure. Die problemen zijn nu achter de rug, vertelde ook Josep Guardiola. De trainer hintte op een basisplaats voor de aanvaller, die zelf de verwachtingen temperde. 'Niemand kan verwachten dat ik gelijk in mijn eerste wedstrijd na zo'n lange absentie in topvorm ben', aldus Robben zelf.

Talisman
Met de aanwezigheid van Robben beschikt Bayern over een talisman tegen Borussia Dortmund. De Oranje-international heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een BVB-specialist bij Bayern. Van de laatste acht onderlinge duels won hij er zeven. Alleen na de strijd om de Duitse Super Cup in 2013 stapte Robben als verliezer van het veld, al scoorde hij wel twee keer.

In 2013 was hij in de finale van de Champions League de matchwinner, zoals Robben in datzelfde jaar met een doelpunt bijdroeg aan de uitschakeling van Dortmund in het Duitse bekertoernooi in de kwartfinale. In 2014 brak Robben in de finale van de DFB Pokal  in de verlengingen de ban richting een 2-0 zege op BVB.

Dortmund heeft op zijn beurt met Mitch Langerak – hij vervangt Roman Weidenfeller -  een keeper die zijn drie duels met Bayern niet verloren. 'Dan wordt het een keer tijd dat hij verliest', zei Robben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.