Alles wijst op een terugkeer van Ibrahimovic naar Italië

Reacties

Zlatan Ibrahimovic blijft de voetballiefhebbers in spanning houden over zijn volgende bestemming. Het ziet ernaar uit dat de aanvaller zal gaan kiezen voor een terugkeer naar de Serie A.

Alles wijst op een terugkeer van Ibrahimovic naar Italië
© Pro Shots

De 38-jarige Ibrahimovic bevestigde halverwege de maand november dat hij zijn aflopende contract bij LA Galaxy niet zal gaan verlengen en deelt sindsdien steeds geheimzinnige hints over waar zijn toekomst zal liggen. Hij wordt vooral in verband gebracht met clubs uit Italië en alles wijst erop dat de voormalig spits van Juventus, Internazionale en AC Milan weer in dit land aan de slag zal gaan.

'Ik ga naar een club die weer moet gaan winnen, die zijn geschiedenis moet vernieuwen en op zoek is naar een nieuw gevecht', zei Ibrahimovic volgens Corriere della Sera. 'Dat is de enige manier waarop ik in staat ben om de motivatie te vinden om iedereen weer te verrassen. Ik zie jullie snel in Italië.' De kandidaten voor de handtekening van Ibrahimovic (AC Milan, Napoli, AS Roma en Bologna) hebben in het verleden allemaal de Scudetto gewonnen, maar zitten nu al een tijdje van een herhaling van dit succes verwijderd.

Ibrahimovic liet zich ook nog maar eens uit over de Major League Soccer, waar de spits in de afgelopen twee jaar zijn geld verdiende. 'Ik ben heel blij met mijn ervaring bij LA Galaxy, zeker na mijn blessure, toen veel mensen zeiden dat ik nooit meer op topniveau zou kunnen spelen. Ik heb deze mensen laten zien dat ik nog steeds het verschil kan maken', zei Ibrahimovic.

'Op een technisch en tactisch niveau moet de MLS nog steeds groeien', vervolgde de goaltjesdief. 'Ze rennen, maar zijn het niet gewend om met hun voeten te spelen, want bij de traditionele Amerikaanse sporten gebruik je je handen.'

Vorige week werd nog bekend dat Ibrahimovic mede-eigenaar van de Zweedse club Hammarby is geworden. De club kondigde aan dat de Zweedse superster een aandeel heeft genomen in AEG (Anschutz Entertainment Group), dat voor 49 procent eigenaar is van Hammarby. 'Het is nog te vroeg om gedetailleerd te vertellen hoe Zlatan zijn steentje kan bijdragen aan Hammarby, maar het is duidelijk dat er veel potentie in deze samenwerking zit', klonk het.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.