Allegri-beul Berardi doet Milan weer pijn

AC Milan is na de knappe zege van vorige week zaterdag tegen AS Roma (2-1) terug bij af. Mede door een misser van doelman Diego López ging de ploeg van trainer Filippo Inzaghi onderuit bij Sassuolo: 3-2.

Een enorme blunder van López na ruim tien minuten kwam binnen als een mokerslag. Domenico Berardi loste van grote afstand een schot richting het doel van Milan, maar in plaats van eenvoudig te redden liet de Spanjaard de bal knullig door zijn handen glippen (foto hieronder).

Kort daarna was het weer raak, opnieuw via Berardi. De Italiaan was eerder al verantwoordelijk voor het ontslag van Massimiliano Allegri. In januari 2014 boog de aanvaller een 2-0 achterstand tegen Milan hoogstpersoonlijk om in een 4-3 zege voor Sassuolo. Een dag later stond Allegri, de huidige coach van kampioen Juventus, op straat. Of zijn treffers ook noodlottig zijn voor Inzaghi is nog maar de vraag, al liet de clubleiding van Milan eerder weten dat de Italiaan het seizoen afmaakt.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de riante voorsprong. Nadat Marco van Ginkel, die net als Nigel de Jong in de basis begon, een grote kans om zeep hielp zorgde Giacomo Bonaventura voor de aansluitingstreffer, terwijl Alex al snel in de tweede helft de stand gelijktrok met een rake kopbal: 2-2. Het tiental van Milan, Bonaventura incasseerde zijn tweede gele kaart, ging in het laatste half uur op zoek naar de winnende treffer, maar de beste kans was voor Berardi.

De linksbenige spits kwam oog in oog met López, maar faalde voor de verandering een keer. Even later was hij wel trefzeker. Van dichtbij bepaalde hij de eindstand op 3-2. Milan, waar in de slotfase ook Suso met rood naar de kant moest, staat na de twaalfde nederlaag van dit seizoen op plaats tien, terwijl Sassuolo is terug te vinden op plek twaalf. Milan grijpt door de nederlaag voor het tweede seizoen op rij naast Europees voetbal.