Allegri: 'We zien om elf uur wel of we kampioen zijn'

Reacties

Juventus heeft woensdag een nieuwe kans om de vierde landstitel op rij te veroveren. Als het thuis zelf wint van Fiorentina en Lazio op eigen veld punten morst tegen hekkensluiter Parma, is De Oude Dame vijf wedstrijden voor het einde al niet meer te achterhalen.

Allegri: 'We zien om elf uur wel of we kampioen zijn'

Juve liet zondag al de eerste kans op het veiligstellen van het kampioenschap liggen door voor het eerst in twintig jaar de stadsderby tegen Torino te verliezen. Morgenavond zijn er vanaf 20.45 uur verschillende scenario's mogelijk, maar daar wil trainer Massimiliano Allegri niet aan denken. 'We moeten ons concentreren op de wedstrijd, dan zien we om elf uur 's avonds wel wat Lazio heeft gedaan', zei hij dinsdag tijdens zijn persconferentie.

De huidige voorsprong op Lazio (tweede) bedraagt veertien punten. Dat moet er door het onderlinge resultaat, dat in het voordeel van Juve is, één meer worden wil de 31ste landstitel in de clubhistorie een feit zijn. Allegri gaat er vanuit dat de concurrentie géén punten verliest. 'We hebben nog vier punten nodig, die kunnen we onmogelijk morgen behalen. We moeten nog een beetje geduld hebben, want het is niet alsof we sowieso de Scudetto pakken als we morgen winnen.'

Meevaller voor Allegri is dat Carlos Tévez is hersteld van de griepverschijnselen die hem zondag in de Derby della Mole nog aan de kant hielden. De Argentijnse aanvaller is met achttien goals topscorer van de Serie A. 'Het gaat prima met Tévez, ik denk dat hij morgen zal spelen, tenzij er nog iets onverwachts gebeurt', besloot Allegri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.