Allegri vreest 'beste Barcelona van dit seizoen' te zien

Massimiliano Allegri is ervan overtuigd dat hij dinsdagavond met AC Milan een Barcelona in vorm treft. De coach van AC Milan kreeg in de aanloop naar het tweede kwartfinaleduel in de Champions League een opsteker door de plotselinge terugkeer van Alexandre Pato.

Allegri vreest 'beste Barcelona van dit seizoen' te zien

Allegri hield met Milan de Catalaanse grootmacht een week geleden nog op 0-0, maar verwacht een getergd Barcelona. 'Omdat we voor een halve finaleplek spelen, weet ik zeker dat wij tegenover het beste Barcelona van dit seizoen zullen staan. Barça blijft ook de beste ploeg van de wereld, maar morgen zouden twee of drie momenten van ons zomaar eens doorslaggevend kunnen zijn.'

Geheel verrassend heeft Allegri voor het duel van dinsdag weer de beschikking over de Braziliaanse spits Alexandre Pato. De aanvaller vertoefde de voorbij dagen in de Verenigde Staten waar werd gezocht naar de oorzaak van zijn aanhoudende blessureleed. Pato werd de voorbije maanden gekweld door de ene na de andere spierblessure.

Bij terugkeer was er goed nieuws voor Milan. Vice-voorzitter Adriano Galliani verwoordde de plotsklapse verandering van zaken. 'Ik ben geen dokter, maar volgens specialist Jean Pierre Meersemann hebben ze in Amerika de definitieve oplossing voor zijn problemen gevonden.' Overigens meldde Galliani niet wat die precieze oplossing is.

Ook Allegri liep al vooruit op eventuele speelminuten voor Pato. 'Ik zag hem gisteren op de training voor het eerst in een maand. Hij deed gewoon mee en trainde ook maandagavond. Daarna kijk ik hoe hij ervoor staat. Ik weet wel dat hij niet honderd procent wedstrijdfit hoeft te zijn om bijvoorbeeld een half uurtje in te vallen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's