Allegri op zijn hoede voor Malmö en Zweeds moeras

Reacties

In de jacht op overwintering in de Champions League is een overwinning uit bij Malmö FF morgen van levensbelang voor Juventus. Een onverwacht obstakel voor De Oude Dame is volgens trainer Massimiliano Allegri het bar slechte veld.

Allegri op zijn hoede voor Malmö en Zweeds moeras

'We moeten zorgen dat we ons snel aanpassen aan de omstandigheden', aldus Allegri, die de grasmat als zacht en drassig omschreef. Hij verwacht een lastig duel in Zweden, aangezien zijn elftal het op 16 septemer ook niet gemakkelijk had met Malmö. Juve kreeg de Scandinaviërs toen pas in de tweede helft op de knieën (2-0).

Na eclatante overwinningen in de Serie A tegen Parma (7-0) en Lazio (0-3) zit het met het zelfvertrouwen wel goed bij Juventus. 'We zijn goed in vorm en uitstekend voorbereid. We moeten in staat zijn om hier een zege te boeken', vervolgde Allegri.

De trainer weet tegelijkertijd dat Malmö in eigen huis niet makkelijk te verslaan is. De Zweden wonnen voor eigen publiek al met 2-0 van Olympiakos Piraeus en maakten het ook Atlético Madrid (0-2) bijzonder lastig. 'Tegen Atlético had Malmö meer verdiend', stelt Allegri. 'Het team kreeg de betere kansen. Het is me opgevallen dat Malmö in eigen stadion veel agressiever en zelfverzekerder speelt dan in uitduels.'

Gezien de stand van zaken in Groep A volstaat voor Juventus alleen een zege in Zweden. De Oude Dame staat derde met zes punten. Olympiakos heeft ook zes punten, maar ten opzichte van Juve een beter onderling resultaat. De Grieken gaan morgen op bezoek bij Atlético (negen punten) en sluiten af met een thuiswedstrijd tegen Malmö, dat drie punten heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.