Allegri looft wonderkind Kean: 'We wonnen dankzij hem'

Moise Kean ging met zijn Champions League-debuut voor Juventus niet alleen de boeken in als eerste millenniumspeler, de zestienjarige aanvaller kreeg ook alle lof van trainer Massimiliano Allegri voor zijn beslissende rol bij het winnende doelpunt van Leonardo Bonucci.

Juventus plaatste zich voor de achtste finale van het miljoenenbal door uit bij Sevilla met 1-3 te winnen. Daar zag het lange tijd niet naar uit, totdat Bonucci in de 84ste minuut scoorde (foto) nadat Kean net was ingevallen. 'We wonnen omdat The Kid het luchtduel aanging en Bonucci de afvallende bal in de rebound binnenschoot', zei Allegri na afloop van het CL-duel met de winnaar van de Europa League, die zich na afloop bestolen door scheidsrechter Mark Clattenburg voelde.

Kean maakte drie dagen terug pas zijn debuut voor Juventus als invaller tegen Pescara, maar wordt in eigen land nu al vergeleken met Mario Balotelli. Allegri tempert de verwachtingen na diens bliksementree, omdat de Italiaan met Ivoriaanse roots pas net komt kijken. 'Hij is bezig volwassen te worden en is aan het groeien. Zoals alle jonge jongens kende zijn carrière pieken en dalen, maar nu is hij zich terug aan het knokken en laat hij zien wat hij kan.'

In Sevilla had Kean nog geen minuut nodig om zijn impact te maken. Tot dan toe had Juventus, dat Paulo Dybala en Gonzalo Higuaín moest missen, tevergeefs naar een doelpunt gezocht. 'Het is niet makkelijk om met één spits op te boksen tegen negen spelers die achter de bal blijven. Sevilla liep in de tweede helft alle ruimtes dicht en maakte veel tactische overtredingen. Ze hebben een paar uitstekende spelers en een geweldige coach', analyseerde Allegri.

Door de zwaarbevochten zege op Sevilla plaatste Juventus zich voor de achtste finale en kan het in de laatste wedstrijd tegen Dinamo Zagreb groepswinst in Poule H veiligstellen. 'We zijn blij, omdat we een van onze doelstellingen hebben bereikt. Maar we moeten beter en scherper worden', aldus Allegri. 'Ik word boos als ik zie dat we rare dingen doen, zoals in de laatste minuut balverlies lijden en corners weggeven tegen een team dat zo sterk is in de lucht.'