Allegri kwaad op nonchalant Juventus

'Dit kon beter. We speelden in de laatste twintig minuten echt slecht', foeterde Juventus-trainer Massimiliano Allegri na het 1-1 gelijkspel tegen AS Roma.

Hoewel hij erkende dat hij vooraf voor een gelijkspel had getekend, vond Allegri (foto) dat zijn ploeg een voorsprong tegen tien Romeinen (Vasilis Torosidis kreeg in de 63ste minuut rood, waarna Carlos Tévez direct daarna de score opende) niet had mogen weggeven. 'Ik ben daar echt kwaad over. Zoiets mag niet gebeuren. Natuurlijk is het uitstekend dat we nog steeds negen punten meer hebben dan Roma, maar het hadden er twaalf kunnen en moeten zijn', aldus de coach, die zijn ploeg in de slotfase laksheid verweet.

Met een zege in Rome had Juventus de achtervolger definitief kunnen uitschakelen, stelde Allegri. 'Natuurlijk verkeert Roma in een lastige positie, maar we zijn er naar mijn mening nog niet.' De ex-coach van AC Milan was wél positief over Carlos Tévez, die met een Andrea Pirlo-achtige vrije trap het openingsdoelpunt verzorgde. 'Hij oefent daar al een tijdje op. Nu Andrea even afwezig is door zijn blessure, is er een vacature ontstaan en Carlos kan geweldige vrije trappen nemen.'

Garcia
Roma-trainer Rudia Garcia erkende na afloop dat de titelrace praktisch voorbij is. 'Het belangrijkste is dat we de tweede plaats vasthouden', zei hij. Ook deelde hij een sneer uit aan het thuispubliek, dat ontevreden reageerde op alweer een gelijkspel. 'Het team voelt die negatieve sfeer. Uit vrees voor kritiek durven spelers geen risico's meer te nemen.'