Allegri geeft veld schuld van zeldzame nederlaag

Reacties

Genoa was de eerste in zeven maanden die Juventus in de Serie A op de knieën kreeg en zo het jubileum van Gianluigi Buffon verpestte. Verliezend coach Massimilliano Allegri wees naar het veld als schuldige van de verliespartij.

Allegri geeft veld schuld van zeldzame nederlaag

'We hebben gespeeld op een dramatisch veld, waarop normaal voetbal niet mogelijk was', zei Allegri na de 1-0 nederlaag bij Genoa, dat diep in blessuretijd de enige treffer maakte. 'We moeten meer volwassen worden. De titel win je ook met remises. Dertig seconden voor tijd moet je proberen niet te verliezen', haalde Allegri de zeer omstreden goal van Luca Antonini, hij leek een meter buitenspel te staan, aan.

Met het verlies gaf Juventus een slechte reeks op vreemde bodem een vervolg, want naast twee nederlagen in de Champions League moest anderhalve week geleden genoegen worden genomen met 1-1 gelijkspel tegen Sassuolo. Tegelijkertijd kwam er woensdag een einde aan een ongeslagen reeks van liefst zeven maanden in de Serie A.

In competitieverband leed Juventus op 30 maart bij Napoli zijn laatste nederlaag voor het bezoek aan Genoa van woensdag. Maar de teleurstelling in Genoa was ook een streep door het vieren van het fraaie jubileum van Gianluigi Buffon. De doelman stond voor de vijfhonderdste keer onder de lat bij Juventus. De speciale aanvoerdersband ten spijt, de international verliet het veld als verliezer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.