Allegri geeft uitstekende doelman Abbiati compliment

Massimiliano Allegri is trots op zijn team en met name op sluitpost Christian Abbiati. AC Milan beleefde een aantal hachelijke momenten voor het eigen doel, maar versloeg Zenit Sint-Petersburg in de tweede speelronde in groep C van de Champions League (3-2).

'Het is een belangrijke overwinning, maar ik ben ervan overtuigd dat deze groep pas op het allerlaatst beslist wordt', stelt Allegri, die zag dat zijn ploeg het met name in de tweede helft moeilijk had tegen de Russische club. 'Ze lieten ons niet meer aan ons spel toekomen.'

'Wij bleven op zoek naar de overwinning, daarvoor moet ik mijn team complimenteren.' Met name doelman Christian Abbiati mag op bijval van de keuzeheer rekenen. 'Abbiati redde een paar keer fantastisch, zowel in de eerste als in de tweede helft. Hij heeft de afgelopen twee jaar dat ik bij Milan zit uitstekende dingen laten zien.'

Dat de sluitpost opzichtig in de fout ging bij de 2-2 van Roman Shirokov in de tweede helft, ziet Allegri door de vingers. 'Iedereen maakt soms fouten, maar een keepersfout wordt altijd nadrukkelijker belicht dan elke andere.'

Achteraf zal geen Milan-fan meer malen om de fout, want door een eigen doelpunt van verdediger Tomás Hubocan en een fantastische redding van Abbiati namen de Italianen de winst mee naar huis. Foto: VI Images