Alleen Turkse transfermarkt tot 6 september open

Het einde van de transferperiode is in zicht. Om duidelijkheid te verschaffen heeft VI.nl een overzicht gemaakt van de deadlines in de verschillende landen om ons heen.

Alleen Turkse transfermarkt tot 6 september open

Vrijwel in elk land sluit de markt vannacht om 00.00 uur. Toch zit er nog steeds een uitzondering tussen. Zo heeft Turkije de deadline pas op 6 september liggen. Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk sluiten wel allemaal vandaag.

Ook over de Russische transferperiode werd gesuggereerd dat de deadline op 6 september lag, maar de Russen bevestigen dat deze op 2 september ligt. Wel om 00.00 uur Russische tijd, waardoor het tijdstip in Nederland op 22.00 uur ligt.

Werkwijze
In het internationale voetbal worden transfers in het FIFA Transfer Matching System verwerkt, waarin de clubs alle belangrijke gegevens zetten. Uiteindelijk komt de aanvraag voor een overgang inclusief alle bijbehorende stukken bij de KNVB terecht. De bond moet vervolgens vóór 00.00 uur het International Transfer Certificate (ITC) aanvragen bij de andere bond. Als alle gegevens er juist in staan, is dat met een minuut gelukt.

Voor nationale transfers heeft de KNVB ook alle stukken voor middernacht nodig. De bond hoeft dan echter dan geen ITC aan te vragen, in tegenstelling tot internationale transfers. Mist er één document, dan komt de transfer dus niet rond.

Uiteraard kunnen transfervrije spelers altijd later nog een handtekening zetten onder een verbintenis. Zij zijn vanaf de ontbinding of het verlopen van hun contract vrij om te gaan en staan waar ze willen en niet meer gebonden aan de transferdeadline.

Bekijk hier al onze video's