Alleen Roda JC scoort minder vaak in eigen huis dan PSV

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PSV stuit zaterdagavond in eigen huis op FC Twente.

Alleen Roda JC scoort minder vaak in eigen huis dan PSV
Speelronde: 12
Aftrap: zaterdag 5 november, 19.45 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Nummer drie PSV verkleinde de achterstand op koploper Feyenoord de afgelopen twee weken van negen naar vijf punten. FC Twente mocht zich na elf speelrondes met een zesde plaats een subtopper noemen.

• PSV - FC Twente is toe aan de 51ste aflevering in het kader van de Eredivisie. De Eindhovenaren kwamen dertig keer tot winst, moesten zestien keer een gelijkspel toestaan en verloren viermaal.

• De laatste zege die FC Twente boekte bij PSV dateert van 4 maart 2012 en was historisch. Mede dankzij twee goals van Willem Janssen triomfeerden de Tukkers met liefst 2-6. Ook Luuk de Jong scoorde die dag voor FC Twente.

• PSV maakte tot nu toe in de Eredivisie slechts drie doelpunten in thuisduels. Alleen Roda JC Kerkrade (twee goals) was na elf speelrondes minder trefzeker voor eigen publiek.

In het seizoen 2011/2012 triomfeerde FC Twente met liefst 2-6 bij PSV.
In het seizoen 2011/2012 triomfeerde FC Twente met liefst 2-6 bij PSV.

• Luuk de Jong wacht, alle competities meegerekend, al 675 minuten op een doelpunt. De aanvaller trof op 28 september voor het laatst doel, tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FK Rostov (2-2).

• FC Twente is de favoriete tegenstander van Luciano Narsingh. In dienst van zijn oude club SC Heerenveen en PSV kwam de buitenspeler tot vijf doelpunten in zijn elf Eredivisie-wedstrijden tegen de Tukkers.

• De club uit Enschede won sinds het behalen van de landstitel in het seizoen 2009/10 niet meer van een regerend kampioen. FC Twente speelde in die serie drie keer gelijk en moest zeven keer zijn meerdere erkennen in de titelverdediger.

• De 0-0 van FC Twente tegen Roda JC Kerkrade van afgelopen weekeinde was in die zin opvallend dat in de voorgaande tien Eredivisie-duels van de Tukkers liefst 36 keer werd gescoord. Bij wedstrijden van geen enkele andere club vielen zoveel treffers na elf speelrondes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.