Alleen Robben en Lens behouden ongeslagen status

Reacties

Van de vijf ploegen in de grote Europese competities die nog geen wedstrijd verloren, zijn er inmiddels nog maar twee over. Na Chelsea zijn nu ook FC Porto en Paris Saint-Germain hun ongeslagen status kwijt, Bayern München en Dinamo Kiev verloren nog niet.

Alleen Robben en Lens behouden ongeslagen status

Chelsea verloor vorige week met 2-1 bij Newcastle United, waardoor het in de vijftiende competitiewedstrijd voor het eerst zijn meerdere moest erkennen in een tegenstander. FC Porto won die week van Académica Coimbra, terwijl PSG te sterk was voor Nantes. Dit weekend verloren ook díe twee ploegen, waardoor alleen Bayern München en Dinamo Kiev nog niet verloren.

Nummer twee FC Porto speelde tot zondagavond al vier keer gelijk, waardoor het de koppositie moest laten aan Benfica. Uitgerekend die ploeg kwam zondag op bezoek bij Bruno Martins Indi en co, en won: 0-2. Zodoende verstevigde de werkgever van Ola John de eerste plek. Op zaterdagavond ging PSG al met 1-0 onderuit bij Guingamp, waardoor het pas in de achttiende competitiewedstrijd voor het eerst verloor.

En dus zijn alleen Bayern München en Dinamo Kiev deze voetbaljaargang nog zonder verliespartij in de competitie, mede dankzij twee Nederlanders. Jeremain Lens zette zijn Oekraïense werkgever vorig weekend met de assist voor de 1-0 op het goede spoor tegen Metallurg Donetsk (eindstand 3-0, daarna begon in Oekraïne de winterstop). Arjen Robben was namens de Duitse Rekordmeister met twee goals van doorslaggevend belang tegen FC Augsburg: 4-0.

Slechtste club
Onderin de verschillende ranglijsten was er de afgelopen tijd goed nieuws voor Córdoba. Die ploeg wist lange tijd maar geen driepunter te pakken, maar won vorige week ineens bij Athletic de Bilbao. Afgelopen weekend kon die zege, met een 0-0 tegen Levante, geen goed vervolg worden gegeven. Desondanks zijn er nu nog maar twee ploegen in Europa die nog geen wedstrijd wonnen.

Gil Vicente pakte dit weekend weliswaar een puntje (1-1 tegen Académica Coimbra), maar door de zesde remise staat het met zes punten laatste in Portugal. Illichivets Mariupol verloor vorig weekend zijn laatste wedstrijd voor de winterstop wél, de Oekraïense hekkensluiter heeft in veertien wedstrijden - dankzij drie gelijke spelen - nog slechts drie punten verzameld. Het mag zich daarmee de slechtste ploeg van Europa noemen.

Meegerekend zijn de competities van de landen die de eerste negen posities bezetten op de UEFA Coëfficiëntenlijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.