Alleen record Feyenoord blijft overeind in explosie Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund en Legia Warschau bezorgden voetbalstatistici dinsdagavond overwerk. De 8-4 in het Signal Iduna Park 'onttroonde' de 8-3 van AS Monaco - Deportivo La Coruña als meest doelpuntrijke Champions League-wedstrijd aller tijden.

Alleen record Feyenoord blijft overeind in explosie Dortmund

Een greep uit de records: nog nooit vielen zo snel zeven goals in het miljoenenbal (na 32 minuten), nimmer maakten acht verschillende spelers een doelpunt in een Champions League-duel en nog nooit fabriceerde een club in de elitecompetitie sneller drie doelpunten dan Dortmund deed tussen de zeventiende en twintigste minuut.

De Duitse en Poolse club schotelden het publiek echter niet de meest doelpuntrijke wedstrijd uit de historie van de belangrijkste Europese clubcompetitie voor. Dat record blijft in handen van Feyenoord en het IJslandse KR Reykjavik, al zou de eerste club er meer plezier van hebben. Op 17 september 1969 wonnen de Rotterdammers in de eerste ronde van de Europa Cup 1 met liefst 12-2. Halverwege stond het destijds al 7-0. Acht maanden nadien kroonde Feyenoord zich tot winnaar van de Europa Cup 1 door Celtic met 2-1 te verslaan.

De meest doelpuntrijke finale van de Europa Cup 1/Champions League is al 56 jaar de fameuze 7-3 bij Real Madrid - Eintracht Frankfurt in 1960.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.