Alleen PSV liet Van den Brom puntenloos

Reacties

● AZ won 26 van de 34 Eredivisie-ontmoetingen met FC Utrecht in eigen huis (G3, V5) en kwam in slechts twee van deze duels niet tot scoren.

Alleen PSV liet Van den Brom puntenloos

● AZ pakte 22 van de 24 punten uit de laatste acht thuisduels met Utrecht in de Eredivisie (W7, G1); een reeks waarin de Utrechters liefst vijf keer het net niet wisten te vinden.

● AZ won in de Eredivisie vaker van FC Utrecht dan van elk ander team (33 keer).

● AZ verloor onder John van den Brom nog geen thuiswedstrijd (W2, G3) en won de laatste twee thuisduels zonder een tegentreffer te incasseren.

● Van de negen duels die de Alkmaarders onder coach Van den Brom speelden, verloor AZ alleen uit bij koploper PSV (3-0).

● De laatste keer dat de Alkmaarders drie thuiswedstrijden op rij de nul wisten te houden was tussen oktober en december 2011.

● Alleen Feyenoord (dertien keer) hield in 2014 vaker de nul in de Eredivisie dan AZ (twaalf).

● AZ verloor de laatste vier seizoenen telkens de laatste Eredivisie-wedstrijd voor Kerst.

● FC Utrecht wist in de laatste 32 uitwedstrijden in de Eredivisie niet de nul te houden en incasseerde in deze reeks 75 doelpunten.

● Utrecht noteerde dit seizoen al acht nederlagen. De laatste keer dat de ploeg met meer verliespartijen de winterstop inging was in het seizoen 1999/00 (toen tien nederlagen).

● Alleen FC Dordrecht (42) kreeg in de laatste vijf competitiewedstrijden meer schoten op doel tegen dan FC Utrecht (33).

● De doelmannen van FC Utrecht verrichtten dit seizoen 71 reddingen, meer dan bij elke andere ploeg (Robbin Ruiter 47, Jeroen Verhoeven 24).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.