Alleen medische keuring scheidt Jahanbakhsh nog van AZ

Reacties

AZ heeft de leegte die Steven Berghuis met zijn vertrek naar Watford achterliet opgevuld met Alireza Jahanbakhsh. Als de 21-jarige aanvaller van NEC dinsdag de medische keuring doorstaat, tekent de Iraanse international voor vijf jaar in Alkmaar.

Alleen medische keuring scheidt Jahanbakhsh nog van AZ

AZ meldt op de eigen website dat het een mondeling akkoord heeft bereikt met NEC, waar Jahanbakhsh nog een contract voor één seizoen heeft. Ook met de vleugelspits zelf, die volgens directeur Earnest Stewart al tijden bovenaan de verlanglijst van de Alkmaarders stond, is al sprake van een overeenkomst.

Als rechtsbuiten had Jahanbakhsh afgelopen seizoen een flink aandeel in het kampioenschap van NEC in de Jupiler League door in 28 competitieduels twaalf keer te scoren en zeventien assists te verzorgen. Die productie leverde hem aan het eind van het seizoen de Gouden Stier op, de prijs voor beste speler van de Jupiler League.

In Alkmaar geldt Jahanbakhsh als de opvolger van Berghuis. De 23-jarige aanvaller vertrok eerder deze zomer voor 6,5 miljoen euro naar Watford, dat zijn oog op de linkspoot had laten vallen nadat hij vorig seizoen elf keer had gescoord in de Eredivisie. Berghuis behoorde daarom in juni ook al tot de Oranje-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.