Alleen Ibrahimovic kan Messi eretitel nog ontnemen

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft in het duel met Middlesbrough zaterdag de kans om ervoor te zorgen dat hij 2017 met een eretitel op zak ingaat. De veelbesproken Zweedse spits van Manchester United heeft immers nog maar één treffer nodig om Lionel Messi te evenaren.

Alleen Ibrahimovic kan Messi eretitel nog ontnemen

Messi gaat op de topscorerslijst van het kalenderjaar 2016 aan kop met 51 treffers namens Barcelona. Ibrahimovic staat momenteel op vijftig treffers, waarvan hij er zeventien sinds de zomer maakte in het shirt van Manchester United. Voor de zomer maakte hij 33 doelpunten namens PSG.

De veelbesproken Zweed verdeelde in Engeland zijn doelpunten over de Premier League (12), League Cup (2), Europa League (2) en de strijd om het Community Shield. En dat terwijl de nog goed aan het seizoen begonnen spits wel degelijk kritiek kreeg. Op 6 november beëindigde hij immers een lange doelpuntendroogte met twee treffers tegen Swansea City. Sinds dat duel is de voormalige Ajacied weer volop op stoom getuige zijn elf goals in die tien laatste wedstrijden.

Ibrahimovic vormt in de toptien samen met Sergio Agüero de Engelse afvaardiging. De Argentijn van Manchester City trof in 2016 36 keer doel. Door zijn scoringsdrift heeft Zlatan nu al het aantal treffers geëvenaard waar Anthony Martial vorig seizoen nog clubtopscorer mee werd.

Ibrahimovic draagt zodoende een flinke steen bij aan het herstel dat United toont. De ploeg van José Mourinho won de laatste vier duels op rij in de Premier League en treedt in het thuisduel met Middlesbrough aan als nummer zes. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt dertien punten.

Met interlandgoals meegerekend staat Messi overigens wel onbedreigd bovenaan. Dan staat de Argentijn immers op 59 treffers, gevolgd door Cristiano Ronaldo (55), Luis Suárez (51), Ibrahimovic (50), Robert Lewandowski (47) en Edinson Cavani (45).

DE TOPTIEN TOPSCHUTTERS VAN 2016
Naam Club(s) Aantal Goals
1. Lionel Messi Barcelona 51
2. Zlatan Ibrahimovic PSG/Manchester United 50
3. Luis Suárez Barcelona 48
4. Cristiano Ronaldo Real Madrid 42
5. Robert Lewandowski Bayern München 39
6. Edinson Cavani Paris Saint-Germain 36
6. Sergio Agüero Manchester City 36
8. Gonzalo Higuaín Napoli/Juventus 33
9. Pierre-Emerick Aubameyang Borussia Dortmund 32
10. Alexandre Lacazette Olympique Lyon 30
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.