Alleen Helmond Sport profiteert van misstap Sparta

Helmond Sport bleef zonder puntverlies is enige koploper in de Jupiler League. Na Sparta Rotterdam liet SC Cambuur zich verrassen.

SC Cambuur-AGOVV Apeldoorn 0-1AGOVV Apeldoorn tekende voor een stunt. De ploeg van trainer Hans de Koning won met 1-0 bij SC Cambuur, dat daarmee de eerste punten van het prille seizoen moest inleveren. Abdelhali Chaiat speelde een belangrijke rol in het succes van AGOVV. De aanvaller tekende ook voor het voorbereidende werk voor de winnende treffer van Soufiane Laghmouchi. Na rust was SC Cambuur dicht bij een gelijkmaker, maar Mark de Vries en Leon Hese ontbeerden het geluk.

FC Dordrecht-Helmond Sport 0-1Hoewel de nederlaag klein was, had FC Dordrecht weinig in brengen tegen Helmond Sport. Na de snelle openingstreffer van Bruno Andrade (foto) hoefde de thuisploeg na de rode kaart voor Raily Ignacio zich weinig illusies meer te maken. Helmond Sport verzuimde de zege eerder veilig te stellen, maar keerde desondanks met de punten huiswaarts. Door de nieuwe zege gaan de Brabanders alleen aan kop.

FC Zwolle-BV Veendam 2-0FC Zwolle beet zich maandag stuk op de defensie van MVV. Ook de verdediging van BV Veendam bleek stug, maar kon een doelpunt van Zwolle niet voorkomen. Albert van der Haar brak met een dosis geluk op slag van rust de ban voor de thuisploeg. Veendam-doelman Peter van der Vlag was kansloos van het richting veranderde afstandschot. Een half uur voor het einde besliste Bram van Polen het duel in het Oosterenk Stadion

Almere City FC-Go Ahead Eagles 1-2Almere City FC revancheerde zich voor de dramatische vertoning tegen Sparta Rotterdam. Zelfs de zege was dichtbij na de treffer van invaller Karim Fachtali. Maar in de laatste minuten ging het mis voor de Almeerse formatie. Luis Pedro zorgde met twee doelpunten dat Go Ahead Eagles aan het langste eind trok.

FC Emmen-MVV Maastricht 2-3Na twee remises kon MVV Maastricht de eerste zege begroeten. Tom Daemen kroonde zich acht minuten voor het einde tegen FC Emmen tot matchwinner. Het doelpunt bracht frustratie bij FC Emmen-invaller Steven de Bok, die wegens natrappen een direct rode kaart incasseerde. Ook de Drentse back Jonny de Vries haalde het einde van de wedstrijd niet.

FC Eindhoven-Fortuna Sittard 3-0Fortuna Sittard heeft nog steeds niets kunnen afsnoepen van de minpunten. Ook tegen FC Eindhoven ging de ploeg van trainer Wim Dusseldorp onderuit, waardoor het na drie duels en drie nederlagen op min twee blijft staan. FC Eindhoven daarentegen doet het goed en handhaafde zich dankzij de zege bovenin de Jupiler League. Patrick N'Koyi, Ratco Vansimpsen en Ivo Rossen brachten de punten binnen.