media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Alleen Di Stefano productiever dan Messi tijdens Clásico

Alleen Di Stefano productiever dan Messi tijdens Clásico

Hoewel Lionel Messi zag hoe Real Madrid woensdagavond beslag legde op de Supercopa, hield de Argentijnse superster van Barcelona wel een record over aan het tweeluik met de aartsrivaal. Omdat de aanvaller in beide duels het net vond, mag hij zich topscorer aller tijden van Barcelona in duels met De Koninklijke noemen.

Messi was in 21 officiële wedstrijden met eeuwige rivaal Real Madrid goed voor vijftien doelpunten en zes assists. Dat houdt in dat hij gemiddeld een aandeel van één treffer per duel heeft.

Door zijn twee treffers in de recente ontmoetingen met De Koninklijke verbeterde Messi het Clásico-record van Barcelona-legende César Rodríguez. Die was met veertien treffers recordhouder namens de Catalanen in officiële duels met Real. Messi staat nu op vijftien doelpunten.

Messi verdeelde zijn vijftien treffers in Clásico's als volgt: acht in de Primera División, twee in de Champions League en vijf in de strijd om de Super Cup.

In de historie van El Clásico, gerekend over alle competities, maakte maar één speler tijdens de onderlinge confrontaties meer doelpunten dan Messi: legende Alfredo Di Stefano kwam voor Real Madrid tot achttien goals.

Messi is inmiddels op gelijke hoogte gekomen met een ander Real-icoon, te weten Raúl (Real - 15). Francisco Gento (Real - 14) en Ferenc Puskás (Real - 14) heeft Messi inmiddels achter zich gelaten. (Tim Tempelaars & Ramon Min)

Foto: VI Images

Laatste nieuws