Alleen Ajax, PSV en Feyenoord verdedigen beter dan Willem II

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De twintigste speelronde begint met een confrontatie tussen Willem II en Sparta Rotterdam.

Alleen Ajax, PSV en Feyenoord verdedigen beter dan Willem II
Speelronde: 20
Aftrap: vrijdag 27 januari, 20.00 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• Hoewel Willem II slechts negentien punten verzamelde in de eerste negentien wedstrijden begint de ploeg van trainer Erwin van de Looi deze speelronde op de twaalfde plaats. Sparta Rotterdam staat dertiende, met een achterstand van maar één punt op de opponent van vrijdagavond.

• Willem II - Sparta Rotterdam is toe aan de 34ste uitvoering in de Eredivisie. De Tricolores sleepten tot nu toe vijftien keer de drie punten in de wacht. Dertien keer eindigde de confrontatie zonder winnaar en vijfmaal triomfeerde Sparta.

• De laatste keer dat Willem II meer dan één treffer incasseerde in een Eredivisie-duel was op 15 oktober 2016. Toeval of niet: de opponent van destijds luisterde naar de naam Sparta Rotterdam. Het werd 2-2 op Het Kasteel.

• Sowieso heeft Willem II de zaakjes achterin uitstekend voor elkaar. De ploeg van Van de Looi kreeg in de eerste negentien wedstrijden slechts 21 tegengoals. Alleen de defensie van de traditionele topdrie (ook de huidige topdrie) doet het cijfermatig gezien beter.

Eerder dit seizoen kwam er op Het Kasteel geen winnaar bij het duel tussen Sparta Rotterdam en Willem II: 2-2. Sparta knokte zich terug van een 0-2 achterstand.
Eerder dit seizoen kwam er op Het Kasteel geen winnaar bij het duel tussen Sparta Rotterdam en Willem II: 2-2. Sparta knokte zich terug van een 0-2 achterstand.

 Kostas Lamprou verrichtte na negentien speelrondes de meeste reddingen in de Eredivisie. De Griekse keeper van Willem II greep al 85 keer succesvol in.

• Sparta, dat zich midweeks ten koste van FC Volendam plaatste voor de halve finale in het KNVB-bekertoernooi, dankt drie van de laatste vijf Eredivisie-treffers aan invallers. Thomas Verhaar, Loris Brogno en Mathias Pogba sloegen 'vanaf de bank' toe.

• In de laatste zeven speelrondes sprokkelde Sparta slechts twee puntjes bijeen. Geen enkele club deed het in die periode nóg slechter. Go Ahead Eagles pakte ook twee puntjes.

• Sparta-middenvelder Ryan Sanusi stond in het verleden onder contract bij Willem II, waar hij nooit wist door te breken. Via FC Oss belandde de Belg bij Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.