Alle opties open voor Chadli ondanks interesse Juventus

Nacer Chadli reageerde verbaasd toen hij hoorde dat hij de interesse van Juventus heeft gewekt. De Belgische vleugelspits van FC Twente is vereerd door de belangstelling van de Italiaanse kampioen, maar wil nog niet vooruit lopen op een vertrek naar Turijn.

Alle opties open voor Chadli ondanks interesse Juventus

'Ik wist hier helemaal niets van af', zegt Chadli tegenover Voetbal International. 'Juventus is natuurlijk een heel mooie club, al is de Serie A niet meer wat het geweest is. Eigenlijk zijn er met Juventus, Internazionale en AC Milan nog maar drie echte topclubs over.'

Dat er zich met De Oude Dame een van die drie grootmachten voor hem heeft gemeld, betekent niet dat hij zijn koffers al klaar heeft staan. 'Er is belangstelling van wel meer clubs. Voorlopig richt ik me eerst op de play-offs met FC Twente en de interlands met België. Pas als ik vakantie heb ga ik nadenken over een beslissing.'

Een belangrijke overweging bij dat besluit is het WK van volgend jaar in Brazilië. Als België, momenteel gedeeld koploper met Kroatië in Groep A, zich daarvoor plaatst kan het land zich opmaken voor het eerste grote eindtoernooi sinds 2002. Dat historische moment wil Chadli niet aan zich voorbij zien gaan door een transfer die verkeerd uitpakt.

Chadli is, mits fit, immers een van de vaste krachten bij de nationale ploeg over bondscoach Marc Wilmots. Een transfer is dus alleen een optie als de kans op een basisplaats bij zijn nieuwe werkgever groot is. 'Ik sluit daarom niet uit dat ik nog een jaar bij Twente blijf', luidt de logische conclusie van Chadli, wiens contract in Enschede in de zomer van 2014 afloopt. (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen