Alle ogen in Wolfsburg zijn gericht op Dost en Huntelaar

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de 24ste speelronde is dat het duel tussen VfL Wolfsburg en Schalke 04 van zaterdagmiddag (15.30 uur).

Alle ogen in Wolfsburg zijn gericht op Dost en Huntelaar


VfL WOLFSBURG
Klassering 15de plaats (27 punten uit 23 duels)

Vorm Ondanks de knappe remise tegen FSV Mainz 05 (1-1) met tien man is VfL Wolfsburg allerminst verlost van degradatiezorgen. De hoop zich te ontworstelen aan die vrees is mede gevestigd op Bas Dost. De Nederlandse spits is met acht treffers clubtopscorer.

Volgens Dieter Hecking kan Dost echter nog meer dan alleen doelpunten maken. 'Hij heeft laten zien dat het nog veel beter kan', zegt de trainer, die daarbij onder meer denkt aan de individuele acties. 'Bas weet nog niet echt hoe goed hij eigenlijk is.'

Dost heeft zich buiten Wolfsburg laten zien als goalgetter. Tegen Schalke 04 krijgt hij een nieuwe kans ook zijn eigen aanhang te trakteren op een doelpunt. 'Het is slechts een kwestie van tijd voordat het voor hem in thuiswedstrijden evengoed gaat lopen als in uitduels', aldus Hecking.

Opvallend Net als Dost, of juist daarom, presteert Wolfsburg vooral op eigen veld minder dan op vreemde bodem. Van de behaalde 27 punten werden er slechts tien gepakt in de eigen Volkswagen Arena. Daarmee zijn Die Wölfe op weg naar een nieuwe diepterecord, dat sinds het seizoen 2010/11 staat op 21 punten.

Afwezigen Madlung (geschorst), Pilar (knie).

SCHALKE 04
Klassering 9de plaats (33 punten uit 23 duels)

Vorm Schalke 04 vindt zichzelf terug op een tegenvallende negende plaats. Dat is mede veroorzaakt door de slechte resultaten buiten Gelsenkirchen. Die Königsblauen wonnen slechts twee duels op vreemde bodem, waarvan de laatste dateert van 20 oktober tegen Borussia Dortmund.

Ook Klaas-Jan Huntelaar wil in Wolfsburg afrekenen met een teleurstellende reeks. De Oranje-international, vorig seizoen nog goed voor 29 Bundesliga-doelpunten, heeft pas vijf treffers op zijn naam staan. Bovendien staat hij al in Duitsland al 550 minuten droog.

Opvallend Voor Schalke 04-trainer Jens Keller heeft de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg een extra betekenis. Van 1995 tot 1998 speelde hij 75 duels voor de club die zaterdag zijn tegenstander is. Keller droeg onder meer bij aan de promotie in 1997 naar de Bundesliga, waarin Wolfsburg sindsdien actief is.

Afwezigen Unnerstall (knie), Fuchs (rug), Papadopoulos (knie), Uchida (spier), Afellay (bovenbeen), Moritz (knie), Marica (knie).

Schalke 04 kan niet bogen op veel successen bij Wolfsburg. Met Niels Oude Kamphuis en Marco van Hoogdalem in de gelederen boekte de club uit Gelsenkirchen in 2003 de enige zege (1-2). Van de overige zeventien ontmoetingen in Wolfsburg won de thuisploeg er zes.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 VfL Wolfsburg - Schalke 04 1-1
2008/09 VfL Wolfsburg - Schalke 04 4-3
2009/10 VfL Wolfsburg - Schalke 04 2-1
2010/11 VfL Wolfsburg - Schalke 04 2-2
2011/12 VfL Wolfsburg - Schalke 04 2-1


Tekst: Lars Ulrich

Bekijk hier al onze video's