Alle ogen gericht op Ødegaard bij SC Heerenveen - ADO

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het eerste affiche van zaterdagavond is SC Heerenveen - ADO Den Haag.

Alle ogen gericht op Ødegaard bij SC Heerenveen - ADO
Speelronde: 18
Aftrap: zaterdag 14 januari, 18.30 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Halverwege het seizoen mag SC Heerenveen zich een subtopper noemen. De Friezen vingen de achttiende speelronde aan op de vierde plaats. ADO Den Haag, dat mild uitgedrukt een woelige periode in zijn bestaan doormaakt, overwinterde als nummer veertien.

• Het is vooral de vraag of Martin Ødegaard zaterdag zijn Eredivisie-debuut viert. SC Heerenveen huurt de achttienjarige Noor van Real Madrid, waar hij nog niet is doorgebroken. Ødegaard is de jongste debutant in de clubhistorie van De Koninklijke.

• SC Heerenveen speelt voor de veertiende keer een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in de Eredivisie. De Friezen trokken zeven keer aan het langste eind en twee keer kraaide de residentieclub victorie. Vier keer hielden beide clubs één punt over aan een onderling duel in Heerenveen.

• Liefst acht van de twintig goals (veertig procent) die SC Heerenveen deze Eredivisie-jaargang incasseerde, kwamen voort uit een standaardsituatie. Geen club werd relatief gezien zo vaak verschalkt bij dodespelmomenten. Ajax staat tweede met 39 procent, voor ADO Den Haag met 38 procent.

Eerder dit seizoen boekte SC Heerenveen in Den Haag een eenvoudige 0-3 overwinning.
Eerder dit seizoen boekte SC Heerenveen in Den Haag een eenvoudige 0-3 overwinning.

• SC Heerenveen-aanvaller Henk Veerman maakte tijdens dit Eredivisie-seizoen al dertien keer als invaller zijn opwachting. Daarmee voert hij met Dennis van der Heijden van ADO Den Haag dit nevenklassement aan. Veerman trof driemaal doel als invaller.

• ADO Den Haag kreeg gedurende de eerste competitiehelft liefst twintig treffers om de oren in uitwedstrijden, meer dan de andere zeventien ploegen in de Eredivisie.

• Trainer Zeljko Petrovic van ADO Den Haag maakte tot nu toe gebruik van slechts twintig spelers, waarmee de club uit de Hofstad laatste staat in dit klassement. FC Utrecht en Ajax leiden de dans met elk 25 ingezette spelers.

• ADO Den Haag moet het stellen zonder Mike Havenaar. De 29-jarige spits kampt met een virusinfectie en verblijft nog altijd in Japan. De laatste twee competitieduels van 2016 kon Petrovic ook al geen beroep doen op de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.