Alle JL-clubs maken bezwaar tegen toetreding FC Twente

Reacties

Clubs uit de Jupiler League hebben in een gezamenlijke verklaring hun onvrede geuit over het voorstel van de KNVB om FC Twente volgend seizoen tot die competitie toe te laten.

Alle JL-clubs maken bezwaar tegen toetreding FC Twente

'We zijn als Jupiler League verbijsterd over de inhoud en de timing van het naar buiten brengen van dit nieuws, daar waar nog volop sportieve belangen in het geding zijn tijdens de play-offs. Dit is in onze ogen onbegrijpelijk. Hierdoor worden de clubs in de Jupiler League geraakt', staat in klare taal te lezen.

'Alle clubs uit de Jupiler League maken bezwaar tegen de deelname van FC Twente aan de Jupiler League aankomend seizoen. Het collectief van Jupiler League-clubs zal de Algemene Vergadering Betaald Voetbal volgende week om toelichting en opheldering vragen in deze kwestie. Hierbij zullen we ons ongenoegen uiten over de onmogelijke situatie van grote onzekerheid die is ontstaan voor clubs.'

'De Jupiler League is niet gehoord. Wij wisten van niks', liet directeur Marc Boele eerder al weten. 'Hier is de Jupiler League niet bij gebaat. En wat te denken van de play-offs? Waar spelen we nog om?'

De clubs zien nu zelfs aanleiding om tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal de besluitvorming binnen het betaald voetbal ter discussie te stellen. 'Voorts zullen we ook de voorgestelde regelwijziging omtrent sanctionering door de licentiecommissie niet ondersteunen', klinkt het resoluut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.