Alle Italiaanse deelnemers nog Europees actief

Reacties

Italië heeft als enige land al zijn deelnemers nog actief in de Europese competities. Juventus verdedigt op 18 maart in Dortmund een 2-1 voorsprong in de Champions League, terwijl AS Roma, Napoli, Fiorentina, Internazionale en Torino zich donderdag bij de laatste zestien schaarden in de Europa League.

Alle Italiaanse deelnemers nog Europees actief

Spanje en Duitsland zijn ook nog rijkelijk vertegenwoordigd met vijf van de zeven gestarte ploegen. En omdat Spanje met drie deelnemers in de Champions League zit (Barcelona, Real en Atlético Madrid), pakte dat land iets meer punten dan Italië voor de coëfficientenlijst van de UEFA.

Kleine kanttekening bij het succes van de Italianen is dat Roma (derde in de poule achter Bayern München en Manchester City) en Napoli (in de kwalificatie uitgeschakeld door Athletic de Bilbao) eerder dit seizoen nog in de Champions League uitkwamen. Omdat vijf van de mogelijke vijftien tegenstanders in de Europa League van Ajax uit Italië komen, hebben de Amsterdammers vrijdagmiddag dus 33 procent kans op een Italiaanse opponent.

De loting voor de achtste finale van de Europa League is vanaf 13.00 uur live te volgen via deze website.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.