Allach en zijn herinnering aan Israël: 'Was ik letterlijk ziek van'

Reacties

Mo Allach is de nieuwe technisch directeur van Maccabi Haifa, dat hem overneemt van Vitesse. In Arnhem kende hij in januari 2014 door Dan Mori, een verdediger uit Israël, een zeer lastige periode toen de speler vanwege zijn nationaliteit niet mee kon op trainingskamp naar Abu Dhabi.

Allach en zijn herinnering aan Israël: 'Was ik letterlijk ziek van'

Dat emiraat laat mensen uit Israël namelijk niet toe. De gebeurtenis werd breed uitgemeten in de media. Allach lag onder vuur omdat Vitesse toch besloot af te reizen naar het Midden-Oosten. In gesprek met VI blikt de nieuwe td van Maccabi terug op de kwestie-Mori.

'Je mag best weten dat die periode de moeilijkste uit mijn carrière is geweest', aldus Allach. 'Het was een gevecht tussen de socialist én de professional in mij. Daar heb ik ongelofelijk veel last van gehad. Ik wist dat we moesten gaan, de afspraken waren al gemaakt. We hebben het hier wel over topsport.'

'Toch kon de mens Mo Allach het niet verkroppen dat we een jongen achter moesten laten vanwege zijn nationaliteit. Dat heeft me niet alleen geraakt, het heeft ook behoorlijke gezondheidsklachten opgeleverd. Ik was er letterlijk ziek van', onthult Allach, die Mori in Israël weer tegen zal komen. De verdediger komt daar namelijk uit voor Bnei Yehuda.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.