Algerije en Ghana naar kwartfinale Afrika Cup

Ghana heeft zich als winnaar van Groep C geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Avram Grant versloeg Zuid-Afrika, terwijl Algerije zich ook bij de laatste acht schaarde.

Senegal - Algerije 0-2
Na twee wedstrijden bezette Senegal de koppositie in Groep C, maar in de laatste speelronde ging het helemaal mis voor Les Lions de la Teranga. Al na elf minuten kwam Algerije op voorsprong via Riyad Mahrez, die scoorde uit een vrije trap van Madjid Bougherra.

Senegal ging op zoek naar de gelijkmaker en was ook een paar keer dichtbij, maar acht minuten voor tijd besliste Nabil Bentaleb de wedstrijd in het voordeel van de Noord-Afrikanen. Van zo'n 25 meter afstand bepaalde de middenvelder van Tottenham Hotspur de eindstand op 0-2. Algerije eindigt daardoor op zes punten uit drie duels, terwijl Senegal blijft steken op vier punten.

Zuid-Afrika - Ghana 1-2
Ook al had Zuid-Afrika na twee wedstrijden pas één punt, toen Mandla Masango na ruim een kwartier voor 1-0 zorgde tegen Ghana maakte Bafana Bafana weer kans op een plek in de kwartfinale. Maar Ghana toonde veerkracht en kwam in de 73ste minuut op gelijke hoogte via John Boye.

Daar bleef het niet bij, want tien minuten later maakte Andre Ayew 1-2. En dat was genoeg voor de groepswinst van Ghana, dat zich samen met Algerije schaarde bij de laatste acht. Voor Senegal en Zuid-Afrika zit het toernooi er na drie wedstrijden op.