Algehele amateurtitel lonkt voor Excelsior Maassluis

FC Lienden moet na de eerste finalewedstrijd vrezen dat het de algehele amateurtitel niet prolongeert. De Gelderse formatie verloor op eigen veld het eerste duel van Excelsior Maassluis (0-2).

Excelsior Maassluis veroverde op de laatste speeldag de titel in de Zaterdag Topklasse en zette een week later die goede lijn voort in de strijd om de laatste algehele amateurtitel. Bij FC Lienden, dat net als vorig jaar kampioen werd in de Zondag Topklasse, werd zaterdag een eerste grote stap gezet.

De eerste wedstrijd in Gelderland eindigde zaterdag in een overwinning voor Excelsior Maassluis. Het succes tekende zich in de eerste helft al af. Niet alleen brak Kilian Berkhout de ban namens de gasten, maar ook moest Lienden-verdediger Milad Intezar zes minuten voor rust met een rode kaart het veld verlaten.

Met een man minder hield FC Lienden in de tweede helft de schade beperkt. Excelsior Maassluis kwam niet verder dan de 0-2 van Stephan Kruithof. Volgende week is de return in Maassluis. Dat wordt duidelijk wie de laatste amateurkampioen wordt. Vanaf komend seizoen wordt die titel door de invoering van een voetbalpiramide (met onder andere de Tweede Divisie) niet meer vergeven.