Alex laat zich zien bij Chelsea, Arsenal thuis foutloos

Arsenal blijft op eigen veld foutloos, zoals ook achtervolger Manchester City opnieuw een thuisduel won. Henk ten Cate zag Chelsea winnen, waarbij Alex een van zijn wapens toonde.

Alex laat zich zien bij Chelsea, Arsenal thuis foutloos

Arsenal-Bolton Wanderers 2-0De wisseling van de wacht heeft Bolton Wanderers nog geen punten opgeleverd. Interim-coach Archie Knox zag zijn ploeg pas halverwege de tweede helft buigen voor Arsenal. Een vrije trap van Kolo Touré brak het soms te stevige Bolton-verzet. Een intikker van Tomas Rosicky maakte een einde aan de illusies van Bolton. Arsenal daarentegen behield zijn perfecte score op eigen veld en blijft aan kop.

Manchester City-Birmingham City 1-0Ook nummer twee Manchester City heerst op eigen veld. Met dank aan Elano was Birmingham City de zesde ploeg die het City of Manchester Stadium met lege handen verliet. De Braziliaan bleek weinig last te hebben van de interlandverplichtingen en onderstreepte dat met zijn hoofdrol tegen Birmingham City.

Middlesbrough-Chelsea 0-2Met Henk ten Cate voor het eerst op de bank naast manager Avram Grant boekte Chelsea een overwinning op Middlesbrough. Didier Drogba maakte zich weer geliefd door na zeven minuten de score te openen namens The Blues. Middlesbrough, dat via Ahmed Hossam meerdere kansen kreeg de stand gelijk te trekken, zag vroeg in de tweede helft de hoop vervliegen door toedoen van Alex. De oud-PSV'er ramde een vrije trap hard achter keeper Mark Schwarzer.

Wigan Athletic-Portsmouth 0-2Met de vierde zege op rij blijft Portsmouth goed meedoen in de Premier League. Wigan Athletic, waar Denny Landzaat zijn rentree vierde, zag in de slotfase de punten uit de handen glippen. Benjani Mwaruwari en Glen Johnson maakten het late verschil.

Blackburn Rovers-Reading 4-2Blackburn Rovers was na ruim een half uur al klaar met Reading. Na doelpunten van Benny McCarthy, Roque Santa Cruz en Tugay Kerimoglu nam de thuisploeg gas terug. Kevin Doyle bracht in de slotfase met twee treffers de spanning terug, ware het niet dat McCarthy tussendoor de Blackburn-zege al veilig had gesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen