Alert Groningen scoorde de laatste zes keer in Eindhoven

Reacties

● PSV verloor slechts één van de 35 voorgaande Eredivisieduels met FC Groningen (W27, G7): de ontmoeting afgelopen seizoen (2-3).

Alert Groningen scoorde de laatste zes keer in Eindhoven

● De laatste drie duels met PSV en FC Groningen in Eindhoven leverden negentien goals op.

● FC Groningen is de enige ploeg die in elk van de laatste zes Eredivisieseizoenen uit bij PSV wist te  scoren.

● De laatste keer dat PSV twee thuisduels op rij verloor was in maart – april 2014, toen de ploeg nederlagen leed tegen FC Groningen en Feyenoord.

● PSV boekte 22 zeges na 26 speelronden, dit is voor de club een evenaring van hun beste prestatie ooit. In het seizoen 1985/86 wonnen de Eindhovenaren ook 22 van de 26 wedstrijden.

● Opvallend: PSV scoort al negentien Eredivisieduels op rij minimaal één keer. De laatste keer dat de ploeg niet scoorde was in het verloren duel met SC Heerenveen (24 september 2014, 1-0)

● Luuk de Jong maakte vier goals en gaf één assist in zijn laatste drie Eredivisieduels met FC Groningen.

● Memphis Depay was dit seizoen in 22 competitieduels al bij negentien doelpunten betrokken (zestien goals, drie assists), net zo veel als vorig jaar in 32 wedstrijden (twaalf treffers, zeven assists).

● Depay (16 goals) en De Jong (15) voeren samen de topscorerslijst aan in de Eredivisie. Twee topscorers bovenaan van dezelfde club gebeurde voor het laatst in het seizoen 2004/05 (Feyenoord, Kuijt 29 goals, Kalou 20 doelpunten).

● FC Groningen boekte slechts één zege in de laatste twaalf uitwedstrijden (G4, V7). Op 30 november 2014 won de ploeg uit bij Twente (1-2).

● Groningen-doelman Sergio Padt verrichtte de meeste reddingen in de Eredivisie (103 saves).

● De Groningers kregen meer doelpunten tegen uit corners dan elke andere ploeg (acht), terwijl PSV juist het vaakst scoorde uit een hoekschop (tien).

● FC Groningen-vormgever Tjaronn Chery is de enige middenvelder met minimaal tien Eredivisiedoelpunten dit seizoen.

● Groningen-spits Michael de Leeuw maakte drie goals in zijn laatste twee Eredivisieduels met PSV waarin hij in de basis begon.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.