Albanië begint EK-voorbereiding met zege op Qatar

Albanië heeft op weg naar het EK-debuut een overwinning geboekt op Qatar. Vitesse-aanvaller Milot Rashica won in Oostenrijk ook in zijn tweede interland (3-1).

In mei 2012 begon Gianni De Biasi als bondscoach van Albanië met een nipte overwinning op Qatar (1-2). Het bleek de opmaat naar een reeks van verrassende prestaties onder de Italiaan met de EK-kwalificatie als het even onverwachte als ongekende resultaat.

Vier jaar later was Qatar namelijk de eerste sparringpartner van Albanië op weg naar het EK. De nummer 83 van de FIFA-ranking kwam in Oostenrijk via Abdulkarim Hasan Fadlalla nog wel al na twee minuten op voorsprong.

Maar Albanië stelde nog voor rust orde op zaken via Arlind Ajeti en Ermir Lenjani, waarbij de Qatarese keeper Amine Lecomte de helpende hand bood. In de tweede helft mocht Milot Rashica opdraven van De Biasi. De aanvaller van Vitesse, die in maart debuteerde met een 2-0 zege op Luxemburg, zag Armando Sadiku de overwinning veiligstellen met een fraai schot van afstand.

Albanië oefent op 3 juni nog tegen Oekraïne voor het acht dagen later tegen Zwitserland debuteert op het EK-podium.