Albanees vuurwerk verpest millennium-duel Buffon niet

Reacties

Italië heeft het duizendste duel van Gianluigi Buffon opgeluisterd met een mooie zege. Albanië was niet bij machte het feestje in het WK-kwalificatieduel te verpesten (2-0). 

Albanees vuurwerk verpest millennium-duel Buffon niet

De ogen in Palermo waren vooral gericht op Buffon, die tegen Albanië zijn duizendste officiële wedstrijd speelde. De 39-jarige doelman heeft tijdens zijn imposante reeks ook laten zien er een aantal gewoontes op na te houden. Zo draait hij zich altijd om bij een strafschop voor Italië of Juventus.

Tegen Albanië herhaalde Buffon dat kunstje in de twaalfde minuut. Andrea Belotti werd onreglementair afgestopt door Migjen Basha, die zijn actie moest bekopen met een strafschop. Buffon keerde zoals gebruikelijk zijn rug naar de plek, waar Daniele De Rossi vanaf elf meter Italië op voorsprong zette.

Buffon beleefde als keeper een rustige avond. Maar het was niet altijd een rustige avond in Palermo, waar scheidsrechter Slavko Vincic in de tweede helft de wedstrijd vijf minuten staakte wegens aanhoudend vuurwerk van Albanese fans.

Na de onderbreking maakte Ciro Immobile het karwei af door het fraaie voorwerk van Davide Zappacosta. Daardoor bleef Italië in Groep G van de WK-kwalificatie in het spoor van Spanje, dat afrekende met Israël.   

Andere uitslagen Groep G
Spanje – Israël 4-1
Liechtenstein – Macedonië 0-3

Stand in Groep G
Land Gespeeld-punten Doelcijfers
Spanje 5-13 19-2
Italië 5-13 13-4
Israël 5-9 9-9
Albanië 5-6 4-8
Macedonië 5-3 7-11
Liechtenstein 5-0 1-19

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De acht beste nummers twee spelen play-offs

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.