Alba lijkt toegevoegd aan blessurelijst voor duel met Ajax

Reacties

Barcelona kampt in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Ajax met de nodige personele problemen. Linksback Jordi Alba lijkt het treffen in de Amsterdam Arena immers ook te moeten gaan missen.

Alba lijkt toegevoegd aan blessurelijst voor duel met Ajax

Hoewel Barcelona de afwezigheid van Alba nog niet heeft bevestigd, lopen Spaanse media daar al op vooruit. De linksback liep tijdens de thuisnederlaag van zaterdag tegen Celta de Vigo (0-1) een spierblessure op en bezocht daarom zondag het ziekenhuis. Een MRI-scan zou daar hebben uitgewezen dat de verdediger moet passen voor Amsterdam. Hoelang de Spaanse international evenwel uit de roulatie is, heeft Barcelona nog niet bekendgemaakt.

Voor Barcelona staat na het bezoek aan Ajax in de competitie zaterdag de uitwedstrijd bij Alméria op het programma. Daarin moet een einde worden gemaakt aan twee nederlagen op rij: 3-1 bij aartsrivaal Real en tegen Celta.

In Groep F van de Champions League bezet de Catalaanse grootmacht met zes punten de twee plaats achter Paris Saint-Germain, dat zeven punten vergaarde. Ajax is derde met twee punten, gevolgd door APOEL dat in eigen huis tegen de Amsterdammers het enige puntje in de poule haalde (1-1).

Voor trainer Luis Enrique zou het afhaken van Alba een aderlating zijn. Jérémy Mathieu liep tegen Celta immers al een kuitblessure op en is zeker twee weken uitgeschakeld. De Fransman kan zowel op links als centraal in de achterhoede uit de voeten. Dat geldt ook voor Thomas Vermaelen, die al weken kwakkelt met blessureleed. Barcelona moet bovendien in Amsterdam ook Andrés Iniesta (kuitblessure) missen. Gérard Piqué keert waarschijnlijk weer terug nadat hij zaterdag ontbrak vanwege disciplinaire maatregelen die werden genomen door Luis Enrique.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.