Alarmfase één voor Lazio na nieuwe nederlaag

Empoli heeft de crisis bij Lazio vergroot. De ploeg van Wesley Hoedt ging ondanks een flink overwicht met 1-0 onderuit en zakt daardoor verder weg in de middenmoot, terwijl het vorig seizoen nog derde werd.

Bij Lazio werd afgelopen week de noodklok geluid door eigenaar Claudio Lotito, op wiens voorspraak de selectie enkele dagen in een afgesloten trainingskamp ging in een poging de sportieve teloorgang een halt toe te roepen. Veel lijkt het niet te hebben geholpen. Het ging in Toscane al na vijf minuten mis voor de Romeinen, want toen kopte Lorenzo Tonelli spijkerhard raak na een corner van Leandro Paredes.

Lazio was daarna de betere partij maar kwam niet tot scoren, terwijl Wesley Hoedt - de enige Nederlander die in actie kwam - van geluk mocht spreken dat Massimo Maccarone een slippertje van hem niet afstrafte.

Direct na rust kwam Stefan Radu dicht bij de gelijkmaker, maar de geweldige knal van de Roemeen ging via de lat over. Miroslav Klose dacht later wel te scoren, maar zijn inzet werd afgekeurd vanwege een overtreding op doelman Lukasz Skorupski. In de 88ste minuut werd een goal van de Duitser opnieuw afgekeurd, ditmaal vanwege buitenspel.

Lazio (negentien punten) blijft door de nederlaag tiende en heeft liefst veertien verliespunten meer dan koploper Internazionale. De druk op trainer Stefano Pioli zal door de nieuwe nederlaag de komende dagen flink toenemen. Empoli stijgt naar de twaalfde plaats en heeft een punt minder dan Lazio.