Akratitos zet Frans Adelaar buiten

Nog geen twee weken nadat hij geen toestemming kreeg om Dwight Lodeweges op te volgen als trainer van FC Groningen, heeft het Griekse Akratitos zich met onmiddellijke ingang ontdaan van trainer Frans Adelaar.

Akratitos zet Frans Adelaar buiten

De coach wordt in de officiële lezing verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de club. Akratitos, waar Adelaar aan het begin van dit seizoen naartoe ging nadat hij eind vorig seizoen was opgestapt bij FC Utrecht, staat met vier punten uit zeven duels voorlaatste in de Griekse competitie. Zondag verloor de club met 5-1 bij Proodeftiki.

Toch speelde ook een aantal zaken buiten het veld een rol bij het ontslag van Adelaar. 'Ik kan een boek schrijven over wat ik hier allemaal heb meegemaakt', liet Adelaar weten vanuit Griekenland. 'Laatst heb ik er een speler uitgegooid, die de sfeer verziekte. Dat besluit heb ik nota bene nog uitgesteld op verzoek van de burgemeester. Hij moest herkozen worden en was bang voor stemmenverlies.'

Saillant is eveneens dat de Utrechter twee weken geleden nog door Akratitos aan zijn contract werd gehouden, toen FC Groningen zich voor hem meldde. Adelaar stond hoog op het verlanglijstje van de hekkensluiter van de Holland Casino Eredivisie als opvolger voor de opgestapte Dwight Lodeweges, maar Akratitos wilde niet meewerken aan een terugkeer naar Nederland.

Zélf had Adelaar toen ook wel oren naar een overstap naar het Oosterpark. 'Een moeilijke maar mooie club', liet hij weten. 'Ik heb echter meteen gezegd dat ik alleen zou komen als mijn club medewerking zou verlenen.' FC Groningen koos daarop Ron Jans, assistent-trainer van Emmen.

Bekijk hier al onze video's