Akpom over uitspraken Steijn: 'Zorgden voor grote spanning'

Reacties

In een uitgebreid interview op VI PRO blikt Chuba Akpom terug op zijn eerste half jaar bij Ajax. De 28-jarige spits reflecteert op zijn stroeve start in Amsterdam en zijn moeizame relatie met hoofdtrainer Maurice Steijn.

Akpom over uitspraken Steijn: 'Zorgden voor grote spanning'

Na een indrukwekkend seizoen bij Middlesbrough maakte Akpom in augustus voor ruim twaalf miljoen euro de overstap naar Ajax. Daar lukte het hem niet om een plek in de basis te veroveren. Steijn koos voor Brian Brobbey als spits en een andere invulling van zijn middenveld. Akpom moest genoegen nemen met een reserverol.

Uitleg heeft hij nooit gekregen, vertelt Akpom. 'Nee, niets... Het is wat het is. Dat is voetbal, blijkbaar. Sommige managers weten iets beter hoe je een groep moet managen, sommigen niet. Misschien komt dat ook met ervaring. Dat weet ik niet. Maar ik heb nooit enige uitleg gekregen. Dat geldt voor veel van de nieuwe spelers, trouwens', aldus de spits.

'En ik moet zeggen, het helpt niet als je verhalen leest van de manager die zegt dat dit niet de spelers zijn die hij wilde. Of wat hij ook precies heeft gezegd, na die wedstrijd tegen Fortuna. Ik bleef maar verhalen horen over frictie tussen de manager en de technisch directeur… Om eerlijk te zijn zorgde dat, in ieder geval bij mij, voor grote spanning', zegt Akpom.

'Ik kan wel zeggen dat we dat allemaal voelden', vult hij aan. 'We komen naar de training en denken dat we een manager hebben die ons graag wilde hebben, een manager die ons wil helpen om beter te worden, maar dan lees je die uitspraken... Dat is niet fijn, dat is helemaal niet fijn. De directeur die ons gehaald had en onze manager stonden lijnrecht tegenover elkaar en wij stonden daar middenin, weet je. Je bent net aangetrokken en hebt een vijfjarig contract getekend en dan ineens kijk je elkaar aan: Wacht eens even, wil de manager ons wel hebben? Is hij gefrustreerd omdat hij de spelers die hij wilde niet heeft gekregen? En wat betekent dat dan voor ons? Als je dan weken op de bank zit, gaat er veel door je heen. Maar goed, ik wil er ook niet te veel over zeggen, ik ben blij dat we de knop om hebben gezet.'

Het hele interview met Chuba Akpom lees je hieronder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.