Akinfeev herstelt van vuurpijl in nek en hervat training

Reacties

Igor Akinfeev hervat dinsdag weer de training bij CSKA Moskou. De 28-jarige Russische doelman liep vrijdag nog nekklachten en brandwonden op toen hij in het EK-kwalificatieduel bij Montenegro een vuurpijl in zijn nek kreeg na nog geen minuut spelen.

Akinfeev herstelt van vuurpijl in nek en hervat training

Akinfeev moest vrijdag op een brancard van het veld en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Het duel lag ruim een half uur stil en moest in de tweede helft zelfs definitief gestaakt worden. Op het veld ontstond een massale vechtpartij, waarna dat oversloeg naar de tribunes.

De Russische voetbalbond (RFS) diende direct een officieel protest in bij de Europese voetbalbond (UEFA), aangezien het EK-kwalificatieduel wat de Russen betreft na het incident met Akinfeev al definitief gestaakt had moeten worden. Montenegro zal vermoedelijk hard gestraft worden voor de ongeregeldheden.

Lang is Akinfeev evenwel niet uit de roulatie. Viktor Onopko, assistent-trainer van CSKA, heeft laten weten dat de sluitpost dinsdag weer op het trainingsveld te zien is. Hij laat nog wel het oefenduel van de Russische ploeg schieten. Dinsdag is Kazachstan de tegenstander. Onopko sprak ook de verwachting uit dat Akinfeev zondag tegen Zenit Sint-Petersburg alweer kan keepen. Dat duel is een heuse topper, aangezien CSKA met maar vijf punten achterstand de grootste rivaal van koploper Zenit is.

Zelf heeft Akinfeev inmiddels ook al laten weten het naar omstandigheden goed te maken. 'Ik wil iedereen bedanken voor de goede zorgen, maar inmiddels voel ik me weer goed', laat hij in de Russische pers weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.