Aké en Dumfries tegenover elkaar in Champions League-finale

Reacties

Nathan Aké en Denzel Dumfries verschijnen zaterdagavond aan de aftrap bij de Champions League-finale tussen Manchester City en Internazionale. Stefan de Vrij begint op de bank. Datzelfde geldt voor Romelu Lukaku: Simone Inzaghi kiest voor Edin Dzeko en Lautaro Martínez in zijn voorhoede.

Aké en Dumfries tegenover elkaar in Champions League-finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Inter verschijnt in het vertrouwde 3-5-2-systeem, waarin Dumfries de wingback voor de rechterkant is. De Oranje-international gaat in Istanbul zijn twaalfde Champions League-wedstrijd van dit seizoen spelen. Op links speelt Federico Dimarco; Nicolò Barella, Hakan Calhanoglu en Marcelo Brozovic vormen het middenveld. Henrikh Mkhitaryan zit daarom op de bank.

De Vrij moet hopen op een invalbeurt. Matteo Darmian, Francesco Acerbi en Alessandro Bastoni krijgen achterin de voorkeur van Inzaghi, die André Onana laat keepen. Vier jaar na het mislopen van de Champions League-finale met Ajax, mag hij nu alsnog voor het goud gaan spelen.

Bij Manchester City heeft Aké een basisplaats. Hij vormt een verdediging met Manuel Akanji, John Stones en Ruben Días. Kyle Walker valt daardoor buiten de boot. Voor Aké wordt de finale in Istanbul zijn achtste Champions League-wedstrijd van dit seizoen.

Opstelling Manchester City: Ederson; Akanji, Stones, Días, Aké; Rodri, Gündogan, De Bruyne; Bernardo, Haaland, Grealish.

Opstelling Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco; Dzeko, Lautaro Martínez

Volg de Champions League-finale via VI Live: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.