Aké: 'Diego Costa en Torres maken mij beter'

Reacties

Na twee seizoenen waarin hij mondjesmaat aan het grote werk mocht proeven, hoopt Nathan Aké (19) de komende jaargang op een grotere rol bij Chelsea. In duels met Diego Costa en Fernando Torres op de training hoopt hij zich te bewijzen aan José Mourinho.

Aké: 'Diego Costa en Torres maken mij beter'

Beide Spaanse WK-gangers meldden zich maandag weer op de training van Chelsea. Het niveau tijdens de oefensessies ging door de entree van Torres en Costa zienderogen omhoog. 'Duels met die twee zijn echt lastig. Ze bezitten veel fysieke kracht en zijn in alle opzichten topspitsen', aldus Aké op de clubwebsite. 'Door met zulke spelers te duelleren word ik een betere speler.'

De concurrentie om een basisplaats is loodzwaar voor Aké, die voor de posities centraal achterin Gary Cahill, John Terry, Branislav Ivanovic en Kurt Zouma tot zijn rivalen rekent. Dat houdt in dat hij zich voorlopig moet richten op een andere positie, want in de oefenduels met Wimbledon (3-2) en Wycombe Wanderers (5-0) begon hij als linksback. 'De manager geeft in oefenwedstrijden de kans aan jongere spelers. Dit is mijn kans indruk op hem te maken. Als me dat lukt hoop ik op een vaste plek in de selectie komend seizoen. Daar werk ik elke dag keihard voor', vervolgt Aké.

Aké vindt het fijn dat zijn landgenoot Marco van Ginkel, die vorig seizoen een zware knieblessure opliep, weer topfit is. In beide oefenduels stond de ex-speler van Vitesse centraal op het middenveld. 'Hij heeft alles opzij gezet om weer fit te worden. Dat hij nu weer volop meedoet is mooi om te zien, want dat verdient Marco echt.' Afgelopen seizoen speelde Aké slechts een wedstrijd in de hoofdmacht van Chelsea. De jaargang ervoor kwam de jeugdinternational tot zes optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.