Ajax-spits Hendriks gaat voor 'Janssen-traject' bij GAE

Reacties

Sam Hendriks is de vierde aanwinst van promovendus Go Ahead Eagles. De spits komt voor een kleine transfersom over van Ajax, waar hij nog voor een jaar vastlag, en heeft een contract tot medio 2019 getekend.

Ajax-spits Hendriks gaat voor 'Janssen-traject' bij GAE

De 21-jarige Hendriks verwacht veel van zijn transfer naar Go Ahead, vertelt hij aan VI. 'De club Go Ahead met de entourage in het stadion, de fanatieke fans en de soms zelfs intimiderende sfeer heeft mede mijn keuze bepaald. Dat vind ik echt fantastisch. Ik had meerdere opties in de Eredivisie, maar Go Ahead was het meest doortastend. Uit het driejarige contract dat de club mij heeft aangeboden spreekt veel vertrouwen.'

'Het is nu aan mij om dat vertrouwen terug te betalen. Ik ben niet bang voor de concurrentie van Leon de Kogel. Als hij blijft, ga ik die strijd aan. Bij elke club is er concurrentie', vervolgt Hendriks, die bij Ajax niet wist door te breken. 'Ik vind niet dat ik ben mislukt bij Ajax. Ik heb daar veel geleerd, maar zij zagen mij op korte termijn niet doorbreken in het eerste elftal. Bij Go Ahead hoop ik wel veel vlieguren te maken in de Eredivisie.'

Janssen-traject
Met veertien doelpunten in 28 wedstrijden was Hendriks het afgelopen seizoen belangrijk voor Jong Ajax in de Jupiler League. 'Ik hoop bij Go Ahead een beetje op een Vincent Janssen-traject. Dat heb ik voor ogen, ik zie Go Ahead als een springplank. Al is het bij Janssen wel heel snel gegaan.' De spits is na Kevin Brands, Sander Fischer en Joey Suk alweer de vierde aanwinst voor Go Ahead.

Hendriks maakte zijn profdebuut in april 2013 bij De Graafschap, waarna hij op achttienjarige leeftijd werd weggeplukt door Ajax. Bij het beloftenelftal speelde de aanvaller drie seizoenen, waarin hij in 77 duels tot 23 treffers kwam. Door zijn goede prestaties liet coach Frank de Boer hem eind oktober debuteren als invaller in de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-3 winst). Hij was direct direct belangrijk door de assist te geven op Lasse Schöne, die de eindstand bepaalde op 1-3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.