Ajax-opponent Lyon verslaat koploper Montpellier

Olympique Lyon heeft zaterdagavond een kostbare zege geboekt. In eigen huis werd Montpellier, dat na drie duels nog zonder puntenverlies was, verslagen: 2-1.

Ajax-opponent Lyon verslaat koploper Montpellier

In de eerste helft werd niet gescoord. Kort na de onderbreking brak Miralem Pjanic de ban. Zijn treffer leek lang het enige doelpunt van de wedstrijd te worden. Montpellier kwam niet meer langszij.

Het moest lijdzaam toezien hoe Jeremy Pied de stand zeven minuten voor het laatste fluitsignaal opvoerde naar 2-0. Voorafgaand aan die goal kreeg Younes Belhanda de rode kaart, waardoor de bezoekers met tien man eindigden. De aansluitingstreffer van Henri Bedimo kwam zodoende te laat.

Door de twee tegentreffers liep Montpellier voor het eerst dit seizoen, de eerste drie duels leverden drie zeges op, averij op. Lyon steeg door de overwinning van de zevende naar de tweede plaats, maar kan die positie zondag verliezen als de andere ploegen in de Franse top aan bod komen.

Over tweeënhalve week is Lyon in Amsterdam de eerste tegenstander van Ajax in de Champions League. In het eerste groepsduel van Groep D, die wordt gecompleteerd door Real Madrid en Dinamo Zagreb, hoopt Ajax direct een slag te slaan met het oog op Europese overwintering of zelfs een plek bij de eerst twee, hetgeen een langer verblijf in de Champions League zou betekenen.

Overige uitslagenLorient - AS Nancy 2-1Valenciennes - Girondins Bordeaux 1-2 Evian TG - Dijon 0-1Olympique Nice - Stade Brest 0-0 AJ Auxerre - AC Ajaccio 4-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's