Ajax-herdenking Cruijff: speciale badge en choreografie

Reacties

Het duel van Ajax met PEC Zwolle van zondag 16.45 uur staat volledig in het teken van een eerbetoon aan de donderdag op 68-jarige leeftijd overleden Johan Cruijff. De Amsterdamse club zet op de website uiteen hoe de grootste Ajacied aller tijden geëerd zal worden.

Ajax-herdenking Cruijff: speciale badge en choreografie

Al bekend was dat de spelers zondag met rouwbanden zouden aantreden, zoals in het hele betaalde voetbal. Ook wordt er een minuut stilte gehouden.

In De Arena, waar liefst 33.500 mensen de voorbije dagen het condoleanceregister hebben ondertekend, zullen de Ajacieden tijdens de warming-up een speciaal shirt dragen als eerbetoon. Op het wedstrijdshirt wordt ter nagedachtenis aan Cruijff een badge geplaatst. De middencirkel wordt bij opkomst van de spelers bedekt met een groot shirt met nummer 14. Ook op de schermen wordt op diverse manieren stilgestaan bij het overlijden van Cruijff.

In de uitverkochte Arena zijn zondag tevens veel oud-spelers aanwezig voor de, al geplande, jaarlijkse reünie. Door de club en de supporters is bovendien een choreografie ontwikkeld. Alle toeschouwers in het hele stadion vertolken daarbij een rol.

Niet alleen in Amsterdam zal Cruijff herdacht worden. Ook in Camp Nou zal zaterdag uitgebreid worden stilgestaan bij het wegvallen van de voormalige speler en trainer van de Catalaanse grootmacht. Ajax meldt dat de Catalanen, die uitgerekend rivaal Real Madrid treffen, en de Amsterdamse club in de voorbije dagen veelvuldig contact hebben gehad om Cruijff zo waardig mogelijk te herdenken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.