Ajax-flop Sanogo blijkt goaltjesdief: eerste hattrick ooit

Echt waar: Yaya Sanogo heeft zaterdag een hattrick geproduceerd. De bij Ajax compleet geflopte huurling van Arsenal kon met zijn drie goals namens Charlton Athletic evenwel een nederlaag tegen Reading niet voorkomen: 3-4.

In Amsterdam kwam de 23-jarige spits afgelopen zomer met de nodige bombarie binnen. Al snel bleek de aanvaller eerder voer voor grappenmakers op te leveren. Goals maakte hij in zijn zes officiële duels voor Ajax (drie in de Eredivisie) in ieder geval niet. Daarop nam Ajax afscheid van de niet geheel fitte Sanogo en verhuurde Arsenal hem direct aan de hekkensluiter van het Championship.

Zaterdag mocht Sanogo in zijn derde wedstrijd voor Charlton voor het eerst in de basis starten. Al in de zesde minuut scoorde hij. Zijn 1-1 maakte een einde aan een lange zoektocht naar goals. Voor het eerst in 1009 dagen scoorde hij in competitieverband. Zijn laatste officiële goal dateerde van 399 dagen terug.

Vervolgens deed Sanogo in het vervolg nog twee keer van zich spreken. In de 49ste minuut maakte hij de 2-3 en in de 84ste minuut de 3-3. Mede door een goal van Ola John (de 1-3 in de 42ste minuut) ging Sanogo alsnog onderuit. Deniss Rakels bezorgde Reading in de ultieme slotfase de winnende goal: 3-4. Ondanks de historische dag voor Sanogo, de lange spits maakte zijn eerste hattrick in officieel verband ooit, bleef Charlton dus hekkensluiter. Reading is de nummer twaalf.

Chery
John was niet de enige doelpuntenmaker van zaterdag in het Championship. Tjaronn Chery zette Queens Park Rangers met de 1-0 immers op het goede spoor tegen Birmingham City. Uiteindelijk won de ploeg van manager Jerrel Hasselbaink met 2-0, waardoor hij de elfde plek op het tweede niveau van Engeland bezet.