Ajax-coach De Boer: 'Waren een beetje de weg kwijt'

Ajax gaf zondag de koppositie uit handen door een 2-2 gelijkspel bij PSV. Invaller Dmitriy Bulykin zorgde er met zijn doelpunt voor dat de Ajacieden na een achterstand met een punt terugkeerden naar Amsterdam.

Volgens Ajax-trainer Frank de Boer had er meer ingezeten voor zijn ploeg. 'Zo'n vroege achterstand kan soms goed zijn voor je team', vertelt De Boer aan de NOS. 'Op zo'n moment letten we niet op. Daarna domineer je de eerste helft en kom je terecht op 1-1. Vervolgens laat je het de tweede helft liggen, dat is jammer. We waren een beetje de weg kwijt. Elk balverlies zorgde voor een grote kans.'

Lichtpuntje aan Amsterdamse zijde was Bulykin. De bonkige spits kwam in de ploeg voor Kolbeinn Sigthórsson (die eerder voor de 1-1 zorgde) en was trefzeker. 'Het was een belangrijke goal maar ik ben niet blij met een gelijkspel. Ik wil altijd winnen', vertelt de Rus. 'Het was een lastige wedstrijd, maar ik vind het leuk om pinchhitter te zijn.'

Ajax staat na het gelijkspel op de derde plaats, één punt achter FC Twente en AZ (die zondag beiden wel wonnen). PSV staat nog steeds vijfde met drie punten achterstand op de Amsterdammers. Foto: VI Images